Papa Francisc, gest impresionant pentru cei excluși

Papa Francisc a deschis vineri la Roma, în cadrul Jubileului Milostivirii, o poartă sfântă pentru cei excluși, într-un centru al organizației de binefacere Caritas. 

"Fie ca Domnul să îi facă pe toți romanii să înțeleagă că drumurile vanității, suficienței, orgoliului nu sunt cele ale salvării. Acolo unde sunt exclușii societății acolo este Isus", a spus papa în fața a mii de persoane aflate în dificultate și voluntari, relatează AFP.

Sosit seara la centrul Don Luigi Di Liegro, Jorge Bergoglio a făcut gestul solemn de împingere a ușii vitrate, rostind formula rituală "Deschideți porțile dreptății". Papa Francisc a inovat în programul Jubileului, anunțând că nu se va mulțumi să deschidă porțile celor patru mari bazilici pontificale, ci va merge în fiecare lună în câte un centru de binefacere pentru a deschide o poartă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Din 8 decembrie, peste zece mii de porți sfinte au fost deschise în lume, ca răspuns la voința papei ca Jubileul, timp al iertării și al reconcilierii, să fie accesibil unui număr cât mai mare de credincioși catolici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel