Papa Francisc, febră după operația la colon. Cum se simte acum suveranul pontif

Sfântul Scaun de la Vatican a făcut noi precizări cu privire la starea de sănătate a Papei Francisc. 

Papa Francisc, operat duminică la colon, a avut "un episod febril" miercuri seară, însă analizele sale efectuate joi nu au dezvăluit anomalii deosebite, potrivit unui buletin medical publicat de Sfântul Scaun, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Miercuri, "papa Francisc a petrecut o zi liniştită, a mâncat şi s-a deplasat într-o manieră autonomă", transmiţând urările lui de sănătate, în cursul după-amiezii, copiilor internaţi în acelaşi spital.

Papa a făcut febră 



"În cursul serii, a avut un episod febril", în cea de-a patra noapte pe care papa a petrecut-o la Spitalul Gemelli din Roma, precizează buletinul medical publicat de purtătorul de cuvânt al suveranului pontif.

Joi dimineaţă, papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus "unor analize de rutină şi examene microbiologice, precum şi unei tomografii a toracelui şi a abdomenului, ale căror rezultate s-au dovedit a fi negative", precizează acelaşi buletin, potrivit căruia liderul de la Vatican continuă analizele programate şi se alimentează pe cale orală.

Cât va mai rămâne în spital



După operaţia sa programată duminică pentru tratarea unei stenoze diverticulare a colonului, papa Francisc ar trebui să rămână internat "aproximativ o săptămână, dacă nu apar complicaţii", a anunţat luni Biroul de presă de la Vatican.

Operaţia papei Francisc a fost o procedură mai invazivă decât era prevăzut

Chirurgii care l-au operat la colon pe papa Francisc duminică au realizat mai întâi o laparoscopie, ce permite introducerea în corpul pacienţilor a unor instrumente medicale printr-o incizie, dar au trebuit în final să recurgă la chirurgia clasică, mai invazivă, au anunţat marţi mass-media italiene, citate de AFP.

În plus, nu a fost necesară recurgerea la colostomie, o deschidere artificială a colonului ce permite evacuarea scaunului într-o pungă. De asemenea, nu a fost constată nici o stare de febră post-operatorie a pacientului, au precizat medicii italieni.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, "se află în condiţii generale bune, este alert şi respiră fără asistenţă" după o "colectomie stângă" (ablaţie a unei porţiuni din colon) de "aproximativ trei ore" sub anestezie generală, programată, potrivit Vaticanului, pentru a trata o stenoză diverticulară simptomatică a colonului, a anunţat biroul de presă de la Vatican într-un comunicat publicat luni.

Prima tehnică operatorie la care au recurs chirurgii italieni, laparoscopia sau coelioscopia, se bazează pe utilizarea unui endoscop, un instrument suplu - conţinând un tub optic, lumină şi cameră de luat vederi -, care poate fi asociat cu alte instrumente chirurgicale.

Totuşi, prezenţa unei cicatrici mai vechi, cauzată de o intervenţie chirurgicală precedentă la nivelul abdomenului pacientului, a constrâns echipa medicală să schimbe metoda de intervenţie, potrivit mass-media italiene. Acest lucru nu reprezintă însă ceva neobişnuit, potrivit experţilor din domeniul sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel