Papa Francisc, declarația care a șocat liderii ONU: Întreaga specie umană este amenințată

 REUTERS/Tony Gentile
REUTERS/Tony Gentile

Papa Francisc, aflat într-o vizită oficială în Statelele Unite ale Americii, a susținut un discurs istoric la sediul ONU.

Papa Francisc a susținut, vineri, un discurs istoric chiar de ziua ONU, care împlinește 70 de ani. Niciodată în istoria Organizației Națiunilor Unite nu au fost prezenți atâția lideri cât s-au adunat astăzi.

Printre altele, Papa Francisc a vorbit despre lăcomie și ”setea fără margini” pentru bogăție și putere a oamenilor, care distrug resursele Pământului, punând în pericol existența omului pe planetă.

”Egoismul și setea pentru putere și prosperitate materială duce la folosirea greșită a resurselor naturale și la excluderea celor dezavantajați”, a declarat Papa Francisc, citat de Reuters.

[citeste si]

Papa Francisc a criticat de mai multe ori, în timpul mandatului, capitalismul neînfrânat, însă de această dată a făcut-o în fața a numeroși oameni influenți din lume.

Papa Francisc a făcut apel la reprezentanții guvernelor să asigure oamenilor mijloace materiale minime de a trăi. Acestea sunt, în viziunea Papei: locuină, muncă și pământ.

Pe de altă parte, liderul de la Vatican le-a cerut acestora să lupte cu traficul de persoane și să interzică armele nucleare. Totodată, Papa Francisc a lansat un avertisment dur privind viitorul planetei.

”Criza ecologică și distrugerea la nivel mondial al biodiversității, poate amenințat chiar existența speciei umane”, a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel