Papa Francisc: „Biserica Catolică să se preocupe de sărmani”

Papa Francisc, semnal de alarmă. Apel pentru întreaga lume
Papa Francisc, semnal de alarmă. Apel pentru întreaga lume

Biserica Catolică ar trebui să se preocupe în special de ajutorarea celor sărmani, a declarat suveranul pontif în timpul unui pelerinaj efectuat vineri în sudul Italiei.

Papa Francisc a efectuat o vizită pastorală de o jumătate de zi în Alessano şi Molfetta din Puglia, regiunea care formează tocul "cizmei" Italiei, unde a avut dioceza regretatul episcop local Tonino Bello. Acesta ar putea fi canonizat, relatează agenţia Agerpres, citând DPA.

Papa despre adevărata bogăție

„Înţelegerea celor sărmani a fost pentru el adevărata bogăţie. Avea dreptate, pentru că cei săraci sunt de fapt bogăţia Bisericii. Tonino ne aminteşte din nou de acest lucru, în timp ce ne confruntăm cu ispita recurentă de a-i urma pe cei puternici, de a căuta privilegii şi de a ne alege o viaţă confortabilă", a spus pontiful.

„O Biserică ce îi are în centrul ei pe cei sărmani rămâne întotdeauna pe acelaşi canal cu Dumnezeu, nu pierde niciodată frecvenţa Evangheliei", a adăugat Papa.

A prezidat liturghia

După ce a zburat cu elicopterul, Papa Francisc s-a rugat la mormântul lui Bello, a fost întâmpinat de o mulţime de circa 20.000 de persoane în Alessano şi a prezidat Sfânta Liturghie în Molfetta înainte de revenirea la Vatican.

Pelerinajul său a marcat comemorarea a 25 de ani de la moartea episcopului Bello, prelat care obişnuia să călătorească pe bicicletă sau cu autobuzul, care a administrat mai multe grupuri caritabile şi a condus o mişcare catolică internaţională pentru promovarea păcii, menţionează DPA.

Aproape de sanctificare

Bello a decedat în urma unui cancer la stomac în 1993, la vârsta de 53 de ani. El este în prezent considerat slujitor al Domnului, titulatură ce presupune că se află la două etape distanţă de a fi recunoscut sfânt catolic. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel