Papa Francisc, apel presant. Ce se întâmplă acum

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc le-a adresat duminică un apel liderilor europeni la 'solidaritate concretă' cu cei 49 de migranţi blocaţi în continuare la bordul a două nave ale unor ONG-uri în largul Maltei, unii de mai mult de două săptămâni, transmite AFP.

'De mai multe zile, 49 de persoane salvate din Mediterana se află la bordul a două nave ale unor ONG-uri, în aşteptarea unui port sigur unde să debarce. Adresez un apel presant liderilor europeni pentru a face dovadă de solidaritate concretă faţă de aceste persoane', a afirmat papa Francisc, în faţa miilor de credincioşi veniţi în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

VEZI ȘI Iohannis - Guvern, blocaj. Mincă - Gheorghe, replici: PSD-ALDE inflamează societatea

Migranţii blocaţi la bordul celor două nave ale unor ONG-uri germane, foarte aproape de coastele malteze, se află deja în a doua sau chiar în a treia săptămâna pe Mediterana, fără ca deocamdată să se întrezărească o soluţie.

Duminică, Italia şi Malta au confirmat că nu au nicio intenţie de a autoriza acostarea celor două vase.

În Italia nu mai intră nimeni


'În Italia nu mai intră nimeni. Acesta este linia şi nu se va schimba', a declarat ministrul de interne italian Matteo Salvini, liderul Ligii, într-un interviu apărut duminică în cotidianul Il Messaggero. 'Porturile italiene sunt şi vor rămâne închise', a întărit Salvini pe Twitter.

La rândul său, premierul maltez Joseph Muscat a explicat la postul Radio One din Malta, preluat de media italiene, că nu doreşte să creeze 'un precedent' prin autorizarea debarcării acestor migranţi.

Olanda şi Germania şi-au declarat disponibilitatea de a-i primi pe migranţi, cu condiţia ca această operaţiune să se deruleze într-un cadru european.

CITEȘTE ȘI Dosar Iohannis. Procurorul, propus pentru o funcție de conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel