Urmărește emisiunea live


Papa Francisc anunţă că statuetele indigene furate dintr-o biserică de lângă Vatican au fost recuperate

Papa Francisc a cerut iertare vineri pentru furtul a patru statuete indigene amazoniene dintr-o biserică din apropierea Vaticanului şi a anunţat că ele au fost recuperate, intacte, relatează dpa.

"În calitate de episcop al diecezei (din Roma), îmi cer iertare' pentru ce s-a întâmplat, a spus Papa Francisc în timpul unei sesiuni a sinodului organizat de Vatican cu privire la situaţia din regiunea amazoniană, potrivit informaţiilor apărute în presă, citează Agerpres.

Statuetele, care au fost furate şi aruncate luni în râul Tibru, "au fost găsite" şi "nu au fost deteriorate", a spus Suveranul Pontif.

Statuetele din lemn, reprezentând-o pe zeiţa incaşă Pachamama (Mama Pământ), erau expuse într-o biserică din apropiere de Piaţa Sfântul Petru, fapt care a atras nemulţumirea a numeroşi catolici conservatori ce le considerau o atrocitate păgână.

Într-un editorial publicat marţi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Andrea Tornielli, a declarat că acest furt reprezintă "un gest violent şi intolerant" şi "un episod trist care vorbeşte de la sine".

Papa Francisc a dispus organizarea între 6 şi 27 octombrie a unui sinod despre Amazonia la care a invitat episcopi şi preoţi din ţările sud-americane străbătute de Amazon, pentru a discuta pe teme de mediu, sociale şi pastorale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel