Papa Francisc: Acesta este pașaportul spre paradis

Papa Francisc
Papa Francisc

Ajutorarea celor săraci este „paşaportul către paradis" al creştinilor, a spus papa Francisc duminică, în timpul unei slujbe speciale dedicate miilor de oameni săraci veniţi din toată Europa, ţinută în bazilica Sfântul Petru, informează DPA.

Suveranul pontif marchează astfel Ziua mondială a oamenilor săraci, o nouă sărbătoare catolică, la care au fost invitaţi să participe 6.000-7.000 de persoane sărace din Italia, Franţa, Spania, Germania şi Polonia.

„(Săracii) sunt cei care ne deschid drumul către Rai; sunt paşaportul nostru către paradis. Pentru noi, este o datorie evanghelică să avem grijă de ei", a spus papa în predica sa.

Este „trist" când creştinii „se limitează la a urma regulile şi a respecta poruncile, ca nişte angajaţi" ai Domnului şi nu se implică activ în acte de caritate, a avertizat Francisc.

„De prea multe ori avem impresia că nu am făcut nimic greşit aşa că suntem mulţumiţi, considerându-ne buni şi drepţi. (...) Dar doar să nu facem rău nu este suficient", a adăugat acesta.

În timpul slujbei, papa Francisc a fost asistat de 12 persoane - migranţi, săraci, oameni fără adăpost -, iar una dintre predici a fost citită de un refugiat sirian.

După slujbă, aproximativ 1.500 de oameni săraci vor lua masa cu papa în incinta Vaticanului, în timp ce alţii vor primi alimente de la voluntari la mai multe locaţii din Roma, potrivit biroului de presă al Vaticanului, scrie Agerpres.

Papa Francisc, care se referă la sine ca „preotul oamenilor săraci" a spus, la câteva zile după alegerea sa în 2013, că doreşte să conducă „o biserică săracă, pentru cei săraci".

Joi, în ziua în care a vizitat un spital pentru săraci din vecinătatea bazilicii Sfântul Petru a postat pe Twitter: „Sărăcia nu este un accident. Are cauze care pot fi recunoscute şi îndepărtate pentru binele multor fraţi şi surori".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel