Papa Francisc a luat prânzul alături de 1.500 de persoane nevoiaşe

Papa Francisc, în fața unei 'revoluții' în Biserica Catolică. Arhiepiscop: Preoții ar trebui să aibă voie să se căsătorească! / Foto Agerpres
Papa Francisc, în fața unei 'revoluții' în Biserica Catolică. Arhiepiscop: Preoții ar trebui să aibă voie să se căsătorească! / Foto Agerpres

Papa Francisc a luat prânzul alături de 1.500 de persoane nevoiaşe.

Papa Francisc a găzduit 1.500 de persoane fără adăpost şi nevoiaşe la masa de prânz de duminică, în contextul Zilei Mondiale a Oamenilor Săraci celebrată de Biserica Catolică, scrie Agerpres după o relatare Reuters.

Meniul servit tuturor persoanelor prezente în aula Paul al VI-lea din Cetatea Vaticanului, inclusiv suveranului pontif, a constat în lasagna, pui în sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea. Iniţiativa este prilejuită de a treia ediţie a Zilei Mondială a Oamenilor Săraci, pe care Biserica catolică a marcat-o duminică în lumea întreagă.

Oaspeţii, persoane sărace şi nevoiaşe, au fost aduşi la Vatican de voluntari din cadrul grupurilor caritabile care îi ajută în fiecare zi, notează Reuters.

Asistenţă medicală gratuită persoanelor nevoiaşe

De-a lungul săptămânii, o clinică mobilă a fost instalată în Piaţa Sfântul Petru în cadrul căreia doctori voluntari au oferit asistenţă medicală gratuită persoanelor nevoiaşe. Un serviciu de îngrijiri este disponibil pe tot parcursul anului în apropiere, o altă iniţiativă a papei Francisc.

Anterior, în cadrul unei slujbe speciale dedicate oamenilor nevoiaşi, ţinută în Bazilica Sfântul Petru din Roma, suveranul pontif a spus că cei care o duc mai bine nu ar trebui să se simtă "enervaţi" de săraci, ci să îi ajute cât mai mult. Papa Francisc a afirmat că aceştia ar trebui să se întrebe: "Eu, creştin, am cel puţin o persoană săracă printre prieteni?".

Noua sărbătoare catolică a fost stabilită de papa Francisc în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel