Papa Francisc a ajuns în România. Coita: O imagine pe care nu o vom uita. Președintele...

Alex Coita a reacționat, pe Facebook, după ajungerea Papei Francisc în România, făcând referire la Klaus Iohannis.

"Un Președinte în Mercedes S Klasse și un Papă în Logan. Iată o imagine pe care sper să nu o uităm prea curând", a scris Alex Coita, pe Facebook.

Papa Francisc a ajuns ăn România și se îndreaptă spre Palatul Cotroceni, într-o coloană oficială, condusă de mașina în care se află președintele Klaus Iohannis și soția sa.

Papa Francisc începe astăzi, 31 mai, o vizită apostolică în România, Bucureştiul constituind prima etapă a vizitei de trei zile a Suveranului Pontif în ţara noastră.

Programul vizitei papale

Desfăşurată sub genericul 'Să mergem împreună!', la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, vizita de stat, pastorală şi ecumenică a Papei Francisc în România include, în prima zi, întâlniri cu autorităţile politice şi societatea civilă, cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române şi Sfânta Liturghie din Catedrala 'Sfântul Iosif'.

De la ora 15:45, Suveranul Pontif va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Palatul Patriarhiei, după care Sanctitatea Sa se va întâlni, de la ora 16,15, cu Sinodul Permanent al BOR.

Papa în România. Papa Francisc va merge apoi, la ora 17:00, la Catedrala Naţională, programul vizitei cuprinzând rostirea rugăciunii 'Tatăl nostru', în limba latină, urmată de cântări pascale catolice. După terminarea acestora, va urma rostirea rugăciunii 'Tatăl nostru', în limba română, urmată de cântări pascale ortodoxe.

Papa în România. Potrivit Patriarhiei Române, 'programul nu cuprinde oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte şi consecutive, conform hotărârii Sfântului Sinod şi practicii din diaspora română când se foloseşte acelaşi lăcaş de cult'. La ieşirea din Catedrală, Patriarhul Daniel şi Papa Francisc vor saluta credincioşii prezenţi cu salutul pascal 'Hristos a înviat!'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel