Urmărește emisiunea live


Papa Francisc, statuie în București. Iohannis: Nu este un monument, căci el nu rememorează trecutul

O statuie cu Papa Francisc a fost dezvelită în Capitală. Klaus Iohannis a transmis un mesaj. 

Un bust al Papei Francisc, realizat de artistul plastic Darie Dup, a fost dezvelit astăzi pe bulevardul Schitu Măgureanu din Capitală.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul ceremoniei de dezvelire și binecuvântare a bustului Papei Francisc. 

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

”Salut inițiativa Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a Nunțiaturii Apostolice și a Primăriei Generale a Municipiului București de a oferi publicului imaginea Sfântului Părinte Papa Francisc, ca o amintire a căldurii mesajului său către români și umanitate, apel de iubire și credință.

Vizita de stat, pastorală și ecumenică a Suveranului Pontif în România, desfășurată sub îndemnul „Să mergem împreună!”, are o semnificație majoră pentru relațiile României cu Sfântul Scaun, anticipând aniversarea din acest an a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

În fața provocărilor contemporane, cetățenii români au primit vizita Sanctității Sale ca pe o încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptății și la o lume a iubirii dintre oameni. Beatificarea la Blaj a episcopilor martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, săvârșită pe istorica Câmpie a Libertății, a consacrat izbânda societății noastre împotriva „unui sistem ideologic tiran și coercitiv în ceea ce privește drepturile fundamentale ale persoanei umane”.

În contextul provocărilor și crizelor lumii contemporane, acum un an, la București, la Șumuleu-Ciuc, la Iași și la Blaj, Papa Francisc a chemat umanitatea la solidaritate și la depășirea fracturilor economice și sociale. România, „Grădina Maicii Domnului”, așa cum o botezase cu două decenii înainte Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, a fost locul ales de către Sfântul Părinte pentru a pleda pentru o societate care să-i cuprindă pe toți membrii săi, oferindu-le șansa unei contribuții creative, participative și solidare la construirea binelui comun.

Bustul pe care-l inaugurăm astăzi nu este un monument, căci el nu rememorează trecutul. Mai degrabă ne aflăm într-un loc al întâlnirii cu noi înșine și cu celălalt, pentru a simți și învăța că, așa cum spunea Sfântul Părinte, „noi aparținem unii altora, iar fericirea personală se realizează făcându-i fericiți pe ceilalți”.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel