Papa Francisc, despe goana după cadouri: ”Nimeni nu se gândeşte / Ne-a răpit Crăciunul"

Papa Francisc a făcut duminică un apel către credincioși. 

Papa Francisc a deplâns duminică consumerismul care ne-a "răpit Crăciunul" şi a făcut apel creştinilor, cu prilejul rugăciunii duminicale Angelus pe care a oficiat-o în faţa pieţei Sf.Petru, să profite de aceste zile de sărbători pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi, relatează EFE, scrie Agerpres. 

"În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin. Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte", a spus papa de la fereastra Palatului Apostolic.

"Să nu ne lăsăm pradă consumismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul", a deplâns papa Francisc.

Papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume



După rugăciunea Angelus, pronunţată în faţa mulţimii de credincioşi care îl ascultau în Sf. Petru, papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume care sunt blocaţi pe navele lor şi care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii mai ales în problema lucrătorilor maritimi, mulţi dintre ei - se estimează că aproape 400.000 de angajaţi ai marinei, a reamintit papa - sunt blocaţi pe navele lor, dincolo de limita contractelor şi nu se pot întoarce acasă.

Solicitare către guverne



De aceea, el a cerut guvernelor "să facă tot posibilul pentru ca ei să se poată întoarce acasă la cei dragi".

Papa Francisc va începe joi slujbele de Crăciun, cu sfânta liturghie din noaptea de Ajun, tradiţional nocturnă dar care anul acesta a fost devansată la ora 19:30 (18:30 GMT), pentru a respecta interdicţia de circulaţie impusă în Italia începând cu ora 22:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel