Papa Francisc, operat de urgență

Papa Francisc, operat de urgență / Foto: Agerpres
Papa Francisc, operat de urgență / Foto: Agerpres

Papa Francisc va fi operat de urgență miercuri.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi operat de urgenţă, miercuri după-amiază, transmite Agerpres. El va fi supus intervenției chirurgicale sub anestezie generală, la spitalul Gemelli din Roma, pentru un risc de obstrucţie intestinală, a anunţat Vaticanul.

Operația este necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale. După intervenție, el va avea nevoie de câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

De altfel, miercuri dimineaţă, Papa Francisc a prezidat ca în fiecare săptămână audienţa generală din Piaţa Sfântul Petru, în faţa a mii de credincioşi.

"La finalul audienţei generale, Sfântul Părinte s-a deplasat la Spitalul Universitar A. Gemelli unde, la începutul după-amiezii, va fi supus unei laparotomii şi unei intervenţii de chirurgie plastică la nivelul peretelui abdominal cu protezare, sub anestezie generală", a indicat Bruni.

Ce este laparotomia



Laparotomia este o procedură care constă în deschiderea peretelui abdominal.

"Operaţia, organizată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii incizionale ce provoacă sindrom sub-ocluziv recidivant, dureros şi agravant", a mai spus Matteo Bruni.

În iulie 2021, papa Francisc a fost internat timp de zece zile la acelaşi spital pentru o colectomie (intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unei porţiuni din colon), programată pentru diagnosticul de stenoză diverticulară simptomatică a colonului. El a afirmat că a rămas cu "sechele" în urma anesteziei.

La sfârşitul lunii martie, papa a primit din nou tratament antibiotic timp de trei zile la aceeaşi unitate spitalicească pentru o infecţie respiratorie.

Papa Francisc a declarat în urmă cu două săptămâni într-un interviu acordat televiziunii în limba spaniolă Telemundo că această "pneumonie" a fost tratată "la timp". "Dacă am mai fi aşteptat câteva ore, ar fi fost mult mai grav", a spus el.

După operaţia de miercuri, papa ar trebui să rămână din nou internat la etajul zece al spitalului Gemelli, în aceeaşi încăpere folosită de papa Ioan Paul al II-lea, operat de numeroase ori în acest stabiliment.

Papa Francisc are o stare de sănătate din ce în ce mai fragilă



Papa Francisc suferă de asemenea de dureri cronice la genunchi, care îl obligă să se deplaseze în scaun cu rotile sau să folosească un baston. Starea lui de sănătate pare din ce în ce mai fragilă, mai ales că suveranul pontif şi-a anulat, de asemenea, întrevederile de la 26 mai din cauza unei stări febrile, care însă nu a necesitat spitalizare. El şi-a reluat activităţile a doua zi.

Problemele lui de sănătate din ultima vreme alimentează în mod regulat speculaţiile cu privire la posibilitatea retragerii sale din funcţie, dar şi la succesiunea sa.

El a declarat în mod repetat că ar lua în considerare demisia - la fel ca predecesorul său, papa Benedict al XVI-lea, care a murit în decembrie - în cazul în care starea sa de sănătate s-ar deteriora, însă recent a precizat că această variantă nu este de actualitate. În pofida acestor probleme de sănătate, papa Francisc continuă să călătorească, având deja planificate mai multe deplasări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel