Papa Francisc: „Să cheltuiești 2% din PIB pe arme e o nebunie. Mi-e rușine"

Papa Francisc
Papa Francisc

„Mi-a fost rușine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască , cred că 2% din PIB pentru a cumpăra arme , ca răspuns la ceea ce se întâmplă. Nebunie".

„Răspunsul corect la ceea ce se întâmplă nu sunt alte arme, alte sancțiuni, alte alianțe politico-militare, a spus Pontiful, ci o altă abordare, un alt mod de a guverna lumea: acela de a nu-și arăta colții. Lumea ca „tabla de șah”, unde se studiază puternic modalitățile de extindere pentru dominația celorlalți”.

„Acum este clar că politica bună nu poate proveni din cultura puterii înțeleasă ca dominație și opresiune, ci doar dintr-o cultură a grijii față de persoană și a demnității sale și a grijii pentru casa noastră comună”, a spus Bergogli, potrivit Rai News.

„Acum este clar că politica bună nu poate proveni din cultura puterii înțeleasă ca dominație și opresiune, ci doar dintr-o cultură a grijii față de persoană și demnitatea sa”, a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc a declarat miercuri că războiul din Ucraina a arătat că omenirea trebuie să renunţe la instinctul ei ciudat de „autodistrugere” şi că achiziţiile suplimentare de arme nu reprezintă o soluţie finală pentru niciun conflict.

Suveranul pontif le-a cerut persoanelor prezente la audienţa sa generală săptămânală să se gândească la toate victimele războiului - la morţi, inclusiv la „soldaţii ucişi într-o parte a baricadei sau în cealaltă”, la răniţi, la persoanele rămase fără locuinţe şi la refugiaţi, potrivit Digi 24.

„Fie ca Domnul să îşi trimită duhul sfânt către noi, pentru a ne face să înţelegem că războiul este o înfrângere a umanităţii, că trebuie să îi învingem pe toţi cei care fac război”, a declarat papa Francisc, potrivit Reuters, citat de Agerpres. 

„Războiul este o nevoie care ne distruge”, a adăugat liderul de la Vatican, care i-a cerut lui Dumnezeu „să ne elibereze de această 'nevoie' de autodistrugere”.

A fost pentru a doua oară de la izbucnirea războiului în Ucraina când papa Francisc a evocat spectrul unui război nuclear.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel