Papa Benedict al XVI-lea, în vizită la Fidel Castro

Benedicto
Benedicto

Benedict al XVI-lea şi-a exprimat "disponibilitatea" să-l întâlnească pe Fidel Castro la Havana.

Autor: Raluca Bădoiu.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a susţinut totodată refuzul episcopatului cubanez de a aproba ocuparea unei biserici de către disidenţi.

Benedict al XVI-lea se va afla La Havana pe 27 şi 28 martie, în cadrul celei de a doua vizite a unui papă în această ţară condusă de către un regim comunist.

"Este o eventualitate, este posibil. Dacă Fidel Castro doreşte să îl întâlnească pe Sfântul Părinte, acesta va fi disponibil", a declarat purtătorul de cuvânt, fără să excludă posibilitatea unei întrevederi.

Potrivit anumitor surse informate, Fidel Castro, care este foarte bolnav, şi-ar fi exprimat dorinţa în acest sens. Ar putea fi vorba despre o întâlnire foarte scurtă, la sosirea Papei în palatul prezidenţial.

În plus, Lombardi a declarat că el "nu crede" că Benedict al XVI-lea se va întâlni cu un grup de disidenţi cubanezi în cadrul vizitei sale.

"Acest lucru nu figurează în program. Ioan Paul al II-lea (în cadrul vizitei sale din 1998) nu a avut-o nici el", a notat purtătorul de cuvânt.

El a afirmat, de asemenea, susţinerea Vaticanului faţă de poziţia conducerii catolice cubaneze, care a condamnat cu fermitate ocuparea unei biserici din La Havana de către disidenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel