Panică pe un aeroport din Tripoli după ce un avion militar a bombardat terminalul

Un avion de luptă a atacat singurul aeroport aflat în funcțiune din Tripoli, deoarece luptele dintre forțele loiale ale militantului libian Khalifa Haftar și milițiile rivale au escaladat, iar miniștrii de externe ai UE s-au întâlnit la Bruxelles pentru a încerca să detensioneze situația, transmite The Guardian.

Aeroportul Mitiga, aflat într-o suburbie de est a capitalei, a fost închis după ce a fost lovit de forțele pro-Haftar. Pasagerii puteau fi văzuți plecând de la terminal, a spus un corespondent al Reuters de la aeroport. Lupte au fost și la aeroportul internațional din Tripoli, situat la 30 de kilometri de centrul orașului, dar acesta din urmă este închis încă din 2014, fiind parțial distrus de bombardamente.

ONU a spus că 2.800 de persoane au fost strămutate de la reizbucnirea luptelor după ce Haftar a ordonat, joia trecută, luptătorilor din armata sa națională (LNA), să declanșeze atacul.

Coordonatorul umanitar al ONU din Libia, Maria do Valle Ribeiro, a declarat că ciocnirile au împiedicat serviciile de urgență să ajungă la victime, militari și civili și au distrus liniile de electricitate. Luptele violente au agravat și mai mult situația migranților aflați în centrele de detenție din Tripoli.

Proces de pace ințiat de Națiunile Unite

La Bruxelles secretarul britanic de externe, Jeremy Hunt, a declarat că miniștrii de externe ai UE au ajuns la un consens că nu există o soluție militară în Libia și că trebuie sprijinit un proces de pace al ONU.

Libia este împărțită de două facțiuni rivale, unul care îl susține în mare parte Haftar în est și alta cu sediul în Tripoli în vest, inclusiv un guvern susținut de ONU condus de Fayez al-Sarraj.

Cel puțin 27 de persoane au fost ucise, inclusiv civili, de joi, potrivit ministerului de sănătate al guvernului de la Tripoli. Biroul de presă al armatei lui Haftar a spus că 22 de soldați au fost uciși.

Vezi și: O turistă din Germania a fost violată și ucisă în plină zi de un gunoier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel