Panică la perchezițiile DNA de la Vâlcea. Elicopter SMURD, chemat de urgență

În cursul percheziţiilor efectuate, miercuri, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, dar și la sediile unor agenţi economici, într-un dosar care vizează lucrări de infrastructură în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi fonduri europene, un administrator de firmă a făcut infarct. A fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgenţă la Bucureşti, unde a fost operat.

Procurorii DNA au plecat, miercuri seara, de la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea cu mai multe documente de la compartimentul tehnic, în urma unor percheziţii care au avut loc în cursul zilei la sediul instituţiei, dar şi la mai multe societăţi comerciale şi la domiciliile administratorilor acestora, într-un dosar care vizează lucrări de infrastructură în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi fonduri europene. Referitor la aceste percheziţii, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat că 'verificările au la bază mai multe sesizări şi că angajaţii instituţiei colaborează cu organele de control, fără a împiedica desfăşurarea anchetei', potrivit Agerpres.

Astfel, încă de miercuri dimineaţa, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, compartimentul vizat fiind cel tehnic, care este condus de inginerul Florea Mierluşi. Potrivit surselor judiciare, descinderile au avut ca obiect lucrările pe situaţii de urgenţă, realizate în cursul anului trecut de mai multe societăţi comerciale prin încredinţare directă, în cazul mai multor localităţi din judeţ. Conform surselor citate, aceste verificări s-au făcut în cazul unor comune care au raportat fictiv 'situaţii calamitate', pentru care au fost alocate fonduri şi unde 'au fost decontate lucrări neexecutate'.

În cursul percheziţiilor efectuate la sediile unor agenţi economici, un administrator de firmă a făcut infarct, fiind necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgenţă la Bucureşti, unde a fost operat.

Procurorii DNA au efectuat 17 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Vâlcea, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2013 - 2014. 

Citește și: DNA, percheziții la o instituție publică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel