Panică în Prahova, după ce o rachetă antigrindină a căzut pe o casă. Incident similar, acum trei zile, în Vâlcea, când localnicii au crezut că ne bombardează Putin

Duminică dimineața, bucăți dintr-o rachetă antigrindină au căzut pe o casă din Comuna Valea Călugărească, sat Vârfuri.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei. De asemenea, s-au luat măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Concret, conform reprezentanților ISU, în jurul orei 9 dimineața, o rachetă a fost lansată dintr-un punct antigrindină din apropiere. După lansare, o bucată de plastic din aceasta a lovit acoperișul unei case. Pagubele produse au fost minore.

Reprezentanți ai punctului antigrindină s-au deplasat la imobil dar nu s-au înțeles cu proprietarul în privința despăgubirilor. Din acest motiv, proprietarul imobilului a sunat mai târziu la numărul de urgență 112, conform Observatorul Prahovean.

Racheta care a căzut în Vâlcea și care i-a speriat pe localnici era, de fapt, o rachetă antigrindină. Martor: Am crezut că vine de la Putin!

O rachetă a căzut în dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, în comuna Lungești din sudul județului Vâlcea. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vâlcea s-a aflat atât tipul de rachetă cât și locul din care provine și urmează să se stabilească defecțiunile tehnice care au cauzat prăbușirea acesteia într-o zonă populată.

„La data de 17 noiembrie, în jurul orei 10:05, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați, prin sistemul de urgență 112, de către un reprezentant al Primăriei Lungești, cu privire la faptul că în comună s-ar fi prăbușit o rachetă antigrindină. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a verifica aspectele sesizate și au stabilit că racheta antigrindină a fost identificată într-o zonă agricolă, fiind lansată de la punctul din Ștefănești - Vâlcea, al societății SC Intervenții Active în Atmosferă SA București.

La fața locului, pe lângă polițiștii competenți teritorial și efective ale ISU Vâlcea, s-au deplasat și reprezentanți ai societății amintite mai sus. Aceștia din urmă au preluat obiectul pentru stabilirea cu certitudine a problemelor tehnice apărute (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel