Panică în China. Un zgârie-nori a început să se clatine. VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

ESte panică în China după ce un zgârie-nori a început să se clatine. 

Persoanele aflate într-un zgârie-nori din China au fost evacuate marţi după-amiază după ce clădirea, cu o înălţime de aproape de 300 de metri, a început să se clatine din motive necunoscute, provocând scene de panică, informează  Agerpres, citând AFP.

Clădirea SEG Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în anul 2000, este una dintre cele mai emblematice din Shenzhen (sud), o metropolă imensă în apropiere de Hong Kong. Imobilul, care domină de la înălţimea celor 291 de metri cartierul de afaceri al oraşului, adăposteşte, pe mai multe etaje, o imensă piaţă de piese şi de produse electronice.

Biroul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Shenzhen a precizat pe reţeaua de socializare Weibo ″că va inspecta cauzele trepidaţiei″⁣ clădirii precizând ″⁣că nu s-a produs niciun seism în oraş astăzi″⁣.

Oamenii s-au panicat și s-a creat haos

SEG Plaza s-a clătinat în jurul orei locale 13:50 (5:50 GMT), potrivit autorităţilor. Vibraţiile au provocat imediat scene de panică. În imaginile difuzate pe reţelele de socializare apar mai multe sute de persoane care părăsesc în fugă perimetrul construcţiei.

Turnul este plasat într-un cartier din centrul Shenzhen, cunoscut în special pentru artera sa pietonală amplă, mărginită de magazine şi centre comerciale.

Cinci dintre cei mai înalţi zgârie-nori din lume se află în China, printre care Turnul Shanghai, o structură cu 128 de etaje şi cu o înălţime de 632 de metri. De anul trecut, China interzice construcţia clădirilor cu o înălţime mai mare de 500 de metri, restricţie care era deja în vigoare în anumite oraşe precum Beijing.

Niciun zgârie-nori nu s-a dărâmat vreodată în China, dar au avut loc prăbuşiri ale unor clădiri mai modeste, din cauza normelor de construcţie câteodată prea permisive.

În martie 2020, un hotel rechiziţionat pentru a fi centru de carantină pentru persoanele depistate cu noul coronavirus, s-a prăbuşit în provincia Fujian (est), provocând moartea a 29 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel