Pângeri penale în cazul Caracal. Vâlcu: "Nu ar trebui să subestimăm rolul prostiei"

Val Vâlcu a vorbit despre plângerile penale pe care le va depune familia Luizei împotriva celor cinci procurori ai lui Dincă, dar și despre desființarea SIIJ. 

Potrivit România TV, mama Luizei va merge mâine la DIICOT București pentru a studia probele din dosar. Aceasta va fi însoțită și de avocata Carmen Obîrșanu care este hotărâtă să depună plângeri penale împotriva mai multor procurori de la structura centrală, dar și de la DIICOT Craiova, pe care îi acuză pentru abuzurile din dosar, dar și pentru fals. 

Anchetatorii se grăbesc să trimită dosarul în instanță, iar mama fetei susține că nu sunt probe care să demonstreze faptul că Luiza este moartă, așa cum a mărturisit Gheorghe Dincă. Din acest motiv, va merge inclusiv mâine, în ajunul Anului Nou la DIICOT pentru a studia dosarul rând cu rând.

Ce spune Val Vâlcu. Anchetele au început cu stângul

"Este clar că anchetele au pornit cu stângul. În cazul Luizei nici măcar nu pornise o ancheta, se făceau că fac o anchetă. De aceea nu ar trebui să subestimăm rolul prostiei, adică până la conspirații, politicieni, rețele, trebuie să ne gândim că oamenii respectivi, dacă au tratat cazul cu superficialitatea cu care bănuim noi că l-au tratat, e posibil să fi compromis probe, să fi pierdut probe... au așteptat două luni în primul caz, timp în care se putea întâmpla orice. Se ștergeau natural probele nu că se chinuia cineva să le facă dispărute. E păcat că se desființează secția asta de anchetă, pentru că nu o să aflăm prea curând. Poate se înlocuiește cu altcineva, dar o anchetă acolo avem", a declarat Val Vâlcu, în direct la România TV. 

Citește și: Familia Luizei, lovitură pentru procurorii din cazul Caracal. Lista celor acuzați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel