Pandemia COVID a adus un nou tip de război. Geoană: Atacuri extrem de brutale! Suntem cu toate radarele sus

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a vorbit despre lupta împotriva dezinformărilor și a fake news-ului, instrumente de care adversarii alianței se folosesc tot mai mult mai ales în contextul pandemiei.

În cadrul unui briefing cu presă,înaltul diplomat român a vorbit și despre dezinformare și fake news.

Secretarul general adjunct Mircea Geoană a denunțat, fără să numească însă un stat anume, campanii de dezinformare din partea unor „actori statali și non-statali”, inclusiv atacuri cibernetice „extrem de brutale” mai ales în contextul pandemiei, notează cei de la DefenseRomania.

„Atacuri extrem de brutale asupra centrelor care dezvoltau vaccinul”

„În ceea ce privește dezinformarea, această pandemie a creat o uriașă hiperbolizare a modului în care preocupările, temerile, anxietățile cetățenilor noștri sunt fructificate în scopuri de dezinformare, de fake news. Și de foarte multe ori chiar de atacuri cibernetice, de atacuri hibride, extrem de perfide. 

Am asistat la atacuri cibernetice extrem de brutale împotriva entităților medicale din țările aliate, în zona centrelor de cercetare care dezvoltau și din fericire au reușit să o facă, aceste vaccinuri și soluții pentru combaterea virusului”, a precizat Mircea Geoană.

„NATO e cu toate radarele sus”

În ceea ce privește combaterea acestor pericole, Geoană spune că „trebuie să fim extrem de vigilenți” și amintește că „subiectul dezinformării este o chestiune de care ne ocupăm în mod zilnic cu colegii din Uniunea Europeană. Acest lucru îl facem împreună și cu țările din grupul G7 care dețin un grup strategic de comunicare axat pe această problemă”.

Înaltul oficial al NATO admite că există frustrări și anxietăți reale din partea populației statelor membre, în contextul pandemiei, dar acestea sunt amplificate de acțiunile de dezinformare. Iar NATO e cu „toate radarele sus”, atât „la propriu cât și la figurat”, a dat asigurări Mircea Geoană.

„Sunt și lucruri care reprezintă anxietăți față de ceea ce nu funcționează în propriile noastre țări. Să fim bine înțeleși: Nu tot ceea ce reprezintă amplificare de sentimente contradictorii din lumea democratică occidentală e neapărat rezultatul intoxicării și dezinformării din partea unor actori statali și non-statali. Dar mereu, chiar și atunci când există un element de frustrare, de nemulțumire, de anxietate, el e amplificat și hiperbolizat de către atacurile acestor actori statali și non-statali.

Suntem cu toate radarele sus. La propriu și la figurat. Noi, la NATO, împreună cu colegii din UE și la nivel național, încercăm să găsim răspunsurile cele mai bune împreună”, a conchis Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel