Pandemia Covid-19  -  provocarea sistemului medical global. Ediția a VIII-a a Congresului UMFCD 

Intrat în galeria marilor manifestări științifice, Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București își deschide joi, 26 noiembrie, porțile celei de-a VIII-a ediții care, anul acesta, se va desfășura în premieră, exclusiv online și va reuni peste 6.000 de participanți (studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari și cadre didactice universitare).

Ediția din acest an a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București are ca temă principală Pandemia Covid19  - cea mai mare provocare a sistemului medical global, iar o parte dintre sesiunile tematice vor fi prezidate de către personalități ale medicinei și cercetării științifice medicale internaționale , renumiți speakeri din Anglia, Italia, Olanda, Turcia, SUA și România urmând să prezinte cele mai recente descoperiri din medicină, pe platforma online www.congresumf.ro, platformă ce va găzdui acest amplu eveniment.

De altfel, prezentarile stiintifice se vor desfasura simultan pe 3 canale de transmisie, iar Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti va avea loc joi, 26 noiembrie, în intervalul orar 16:30 - 18.00 , în cadrul căreia vor lua cuvântul invitaţi de prestigiu, reprezentanți de seamă ai unor instituţii de învăţământ superior din România, precum şi ai unor importante instituţii de stat.

„Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti reconfirmă ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională , manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, cât și prin valoarea lucrărilor ce vor fi prezentate, dar și a speakerilor români și străini, se arată a fi una de înaltă ținută academică , axându-se totodată pe cele trei mari coordonate ale Universității noastre: Inițiere, Evoluție, Excelență“ a declarat Prof.Dr.Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și Președinte al Congresului.

La rândul său, Prof.Dr. Simona Ruță, Prorector cu probleme de cercetare științifică și Co-Președinte al Congresului a ținut să precizeze că “anul acesta, pe lângă sesiunile cu noutăți din domenii medicale de vârf, Congresul UMFCD adresează și cea mare provocare a sistemului medical global -pandemia SARS CoV2. Vom avea nu mai puțin de 8 sesiuni dedicate acestui subiect, în care vor fi prezentate actualitățile din patogenie, clinica, tratament și profilaxie, cu soluțiile și întebările care persistă. Vor fi impartasite experientele celor care au administrat direct raspunsul sistemului de sănătate publică, ale celor care îngrijesc pacienții infectați și ale celor care asigură diagnosticul și monitorizarea paraclinică a acestora. Ca de obicei, Congresul își propune să ofere o arenă deschisă dezbaterilor, opiniilor diverse, bazate pe dovezi științifice, care permit inițierea celor la început de drum, evoluția celor implicați activ și deschiderea către excelență în cercetarea științifică”

“Competiţia Tânărului Cercetător” in memoriam Prof.Dr.Ovidiu Băjenaru

Dincolo de complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi “Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia premiul pentru specialități medicale va fi decernat in memoriam Prof.Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru.

Lucrările trimise pentru secțiunile: medicină dentară, farmacie, specialități chirurgicale, medicale, preclinice au fost evaluate de către doi recenzori, fără a se cunoaște identitatea autorilor. Primele lucrări cu mediile cele mai mari din fiecare categorie, ale autorilor sub 35 de ani, au fost selectate pentru această competiție. Titlul lucrărilor acceptate și numele autorilor ce compun colectivul redacțional au fost anunțate și în programul științific al acestuia disponibil pe site-ul congresului.

Așadar, vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 8.00, lucrările vor fi prezentate online în cadrul sesiunii dedicate. Durata de prezentare va fi de MAXIM 10 min.  După fiecare lucrare, juriul format din 3 experți în domeniul respectiv va pune întrebări pentru aproximativ 5 minute, iar în final va desemna cea mai bună lucrare, premiul constând într-o participare la un congres european.

Congresul UMF „Carol Davila” din București, eveniment cu important rol educațional pentru comunitatea medicală din ţară, a reunit până acum, la primele șapte ediţii (2013-2019), 23.485 de participanţi, 1.178 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici). Avem convingerea că și ediția din acest an va reuni un număr foarte mare de absolvenți UMFCD, cercetători și cadre didactice universitare din România care vor prezenta subiecte dintre cele mai interesante, aducând în discuție informații de maximă actualitate în domeniul medical.

 Evenimentul este creditat cu 17 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 24 de ore de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de ore de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel