CHINA. Urșii panda gigant nu mai sunt pe cale de dispariție

Pexels / CHINA. Urșii panda gigant nu mai sunt pe cale de dispariție
Pexels / CHINA. Urșii panda gigant nu mai sunt pe cale de dispariție

China a schimbat încadrarea urșilor panda giganți, numărul populației în sălbăticie depășind pragul admis pentru speciile pe cale de dispariție. 

Urșii panda gigant nu mai sunt clasificați ca fiind pe cale de dispariție, însă sunt în continuare vulnerabili, transmit oficialii chinezi, conform BBC. Clasificarea a fost înlăturată, întrucât numărul acestor animale în sălbăticie a ajuns la 1.800. Experții consideră că urșii panda au fost salvați în urma eforturilor pe termen lung a autorităților de a conserva și extinde habitatele naturale în care aceștia sunt. 

China consideră urșii panda un patrimoniu național, dar au împrumutat unele mamifere altor țări, gestul fiind catalogat drept un mod diplomatic de a crea legături. 

Modificarea clasificării „reflectă condițiile de viață îmbunătățite și eforturile Chinei de a păstra habitatele lor integrale”, a declarat Cui Shuhong, liderul ministerului ecologiei și mediului și șeful departamentului de natură și conservare într-o conferință de presă. 

Noua clasificare vine la 4 ani de la eliminarea urșilor panda giganți de pe lista speciilor pe cale de dispariție a Uniunii Internaționale de Conservare a Naturii. Specia de mamifere a fost reetichetată mai apoi ca fiind vulnerabilă. 

Membrele Blackpink, controversă în jurul unui urs panda

Conform BBC, cântărețele din Blackpink au fost filmate cum îmbrățișau un pui de panda de doar trei luni, pe nume Fu Bao, la o grădină zoologică din Coreea de Sud. Chiar dacă clipul arată un comportament care pare nevinovat, scenele au provocat furie în China, unde tratarea urșilor panda poate fi o problemă sensibilă.

În China, urșii panda sunt un simbol de mândrie națională, fiind și singura țară în care drăguțele animale trăiesc libere. Cea mai populată țară din lume împrumută animalele în alte națiuni pentru a-și consolida relațiile diplomatice. Acesta a fost și cazul lui Fu Bao din Coreea de Sud, iar activiștii de mediu chinezi sunt de părere că doar profesioniștii au voie să intre în contact cu urșii panda. Astfel, comportamentul cântărețelor a fost complet inacceptabil.

Vezi și: O faimoasă trupă K-pop a fost APOSTROFATĂ pentru cum a tratat un urs panda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel