Până vineri, UE va anunța ce țări vor liberaliza piața muncii pentru români și bulgari

muncitorii-straini
muncitorii-straini

Dificultățile economice din spațiul comunitar au determinat ca anumite țări membre să mențină restricțiile pe piața muncii pentru lucrătorii români și bulgari. Deoarece, Parlamentul European, la sfârșitul lunii decembrie 2011, și-a reînnoit apelurile pentru o piață deschisă a forței de muncă în statele care impun restricții lucrătorilor din România și Bulgaria, autoritățile Uniunii Europene au stabilit ca în prima jumătate a anului 2012, fiecare stat membru să-și prezinte opțiunea în legătură cu această decizie.

Astfel, Comisia Europeană va anunţa până vineri care state membre ale UE au decis să menţină restricţiile pe piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români şi bulgari, informează agenţia BTA, citată de Novinite.

Până acum, Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Malta, Olanda, Luxemburg şi Belgia au notificat deja CE că îşi vor menţine închisă piaţa muncii pentru români şi bulgari pentru încă doi ani până la 1 ianuarie 2014.

Executivul de la Berlin a decis extinderea liberalizării pieței muncii pentru anumite categorii de lucrători proveniți din Romțnia și Bulgaria, Italia a devenit prima ţară care a ridicat, la sfârșitul anului 2011, restricţiile pentru aceşti noi veniţi în UE, în timp ce Austria urmează a-și anunța decizia.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că fiecare țară notificată trebuie să argumenteze particular decizia oficială de prelungire a restricțiilor pe piața muncii pentru muncitorii români și bulgari.

Citește și:

Zi istorică pentru românii din Italia: de la 1 ianuarie se elimină restricţiile de muncă

Luxemburg menţine încă doi ani restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Irlanda şi Belgia prelungesc restricțiile impuse românilor pe piaţa muncii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel