Plângere PENALĂ împotriva lui Traian Băsescu. Firea: "Deși mi-e teamă pentru soarta familiei mele, îmi voi continua activitatea până în ultima zi"

Victor Ponta a declarat că marți va fi depusă o plângere penală comună a parlamentarilor împotriva lui Traian Băsescu, în urma "atacului mafiot" la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea. Până în luna decembrie, președintele va răspunde în fața legii, a precizat premierul. 


Plângere pentru amenințare și șantaj

Premierul a precizat: "Am decis ca toți parlamentarii, nu doar din coaliția de guvernare, până mâine avem o plângere penală împotriva domnului președinte Traian Băsescu pentru două infracțiuni: șantaj și amenințare. Tot astăzi, am dat tuturor colegilor noștri din Parlamentul European să informeze conducerea PE despre acest atac mafiot, pe care domnul Băsescu, pentru simplul fapt că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalitățile- spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de către domnul Băsescu- a fost amenințată, domnia sa și familia. Vom depune plângerea penală mâine și cel mai târziu în decembrie domnul Băsescu trebuie să răspundă în fața legii". 

VEZI și: Propunerea pe care Ponta i-a făcut-o Gabrielei Firea, în ciuda lui Băsescu

"Băsescu Traian nu a înțeles că doamna Firea este doar unul dintre membrii Comisiei. Dacă vrea, trebuie să-i bage în închisoare pe toți soții și soțiile membrilor din Comisiei, mai puțin ai celor care au fugit din Comisie. Probabil ei sunt mai fricoși. Cu atât mai mult îl apreciez pe cei curajoși", a precizat premierul.

Victor Ponta a adăugat: "Atacul de aseară este imposibil de apărat și justificat. Sunt convins că chiar și pentru cei care sunt slugarnici, să-ți fie amenințată familia e dincolo de orice grad de acceptabilitate sau justificare".

VEZI și: Firea: Nu îmi dau demisia de la Comisie, în ciuda șantajului 

Gabriela Firea a precizat: "Soțul meu nu are niciun dosar în instanță. Este primar de patru mandate, câștigate cu peste 85-90% și mi se pare incalificabil că un senator al României este amenințat că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă, pentru că știe dumnealui niște lucruri. În ciuda acestor amenințări și a șantajului explicit, deși mi-e teamă pentru soarta familiei mele, eu îmi voi continua activitatea până în ultima zi a acestei comisii". 

Ancheta Comisiei Nana este gata "peste 95%", după cum a precizat senatoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel