Pământul este plat? Youtube, acuzat că dezinformează

YouTube este blamat pentru răspândirea teoriilor de conspirație care pretind că Terra are forma unui disc, prin "promovarea dezinformării" .

Un studiu a constatat că oamenii care cred că Pământul este plat urmăresc videoclipuri online care hrănesc această teorie.

Youtube trebuie să-și optimizeze algoritmul pentru a afișa conținut mai variat și mai echilibrat.

Cercetătorii au participat la două convenții și au descoperit că aproape toți care credeau că Pământul este rotund, acum doi ani, și-au schimbat convingerile după vizionarea clipurilor de pe YouTube.

Tot mai mulți oameni cred că Pământul este plat


Creșterea numărului de oameni care consideră că Pământul este plat este cauzat de videoclipurile YouTube care "promovează dezinformarea", au sugerat psihologii.

Cercetătorii spun că platforma ar trebui să prezinte o listă mai echilibrată de conținut decât teoriile de conspirație unilaterale.

Cercetătorii, de la Universitatea Texas Tech, au declarat că suspiciunile lor au fost solidificate atunci când s-au dus la două convenții Flat Earth din Carolina de Nord și Denver, anul trecut și în 2017.

Majoritatea celor care susțin teoria Pământului plat nu găsesc răspunsuri la întrebări de genul: "unde este curba?" și "de ce orizontul este întotdeauna la nivelul ochilor?".

Unul dintre cele mai populare videoclipuri


Dr. Landrum a spus că unul dintre cele mai populare videoclipuri este "200 de probe că Pământul nu are forma unei mingi", care a fost transformat într-o carte tradusă în 20 de limbi diferite.

Ea spune că acest videoclip pare să fie eficient deoarece oferă argumente care atrag atâtea mentalități, de la fundamentaliștii și teoreticienii de conspirație – până la oamenii de știință.

Dr. Landrum a spus că nu crede că YouTube face ceva "rău", dar că site-ul ar putea să-și modifice algoritmul pentru a afișa informații mai exacte.

"Există o mulțime de informații utile pe YouTube, dar și o mulțime de dezinformări", a spus Landrum.

O purtătoare de cuvânt Youtube a declarat pentru Mail Online că se străduiește să ofere utilizatorilor mai multe informații despre știrile pe care le urmăresc.

sursa: dailymail.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel