Palatul Voievodal Curtea Veche, închis. Unde se mută observațiile astronomice programate

Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche din Bucureşti este închis din 18 noiembrie, în vederea realizării unor lucrări de consolidare. 

Observaţiile astronomice programate pentru restul anului vor fi reluate la Casa Filipescu Cesianu din Calea Victoriei nr. 151. Tematica şi zilele în care se vor desfăşura aceste evenimente vor fi anunţate în curând, se precizează într-un comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti.

'Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche păstrează cele mai vechi mărturii istorice din Bucureşti, care datează din secolul al XIII-lea. Dar cel mai important lucru îl reprezintă continuitatea locuirii acestui spaţiu timp de peste 500 de ani. Foarte puţine locuri din Bucureşti au această valoare istorică. Muzeul este organizat în incinta Curţii Domneşti, reşedinţă a principilor Ţării Româneşti începând din secolul al XIV-lea', precizează documentul citat.

Muzeul Curtea Veche este cel mai vechi monument medieval din Bucureşti. Între anii 1459-1660, Bucureştiul a fost reşedinţa domnitorilor Ţării Româneşti, în paralel cu vechea capitală a Târgoviştei, iar după anul 1660 a rămas capitală unică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel