Palatul Voievodal Curtea Veche, consolidare. Stadiul lucrărilor

Curtea Veche - Consolidare
Curtea Veche - Consolidare

Lucrările la monumentul istoric din Centrul Vechi al Capitalei continuă în ritmul stabilit, transmite Compania Municipală Consolidări Bucureşti.

Majoritatea săpăturilor arheologice sunt finalizate, în subsol a fost scos pământul care acoperea bolțile, iar plăcile din beton au fost demontate bucată cu bucată.

Am realizat majoritate lucrărilor de sprijinire a zidurilor de cărămidă, în vederea reabilitării lor. De asemenea, au fost construite acoperișuri de protecție peste corpurile aflate în restaurare. Lucrăm cu specialiștii în arheologie la restaurarea Băii Turcești și, tot cu ajutorul unor experți, am creat o replică a unui cuptor din ipsos găsit într-una din încăperi. Suntem abia la jumătatea drumului, dar lucrăm intens pentru a readuce la viață unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Bucureștiului, transmite Compania Municipală Consolidări Bucureşti.

Pentru această lucrare, Primăria Municipiului Bucureşti a alocat peste 8 milioane de euro. Prin contractul semnat, Compania Municipală Consolidări București trebuie să termine restaurarea până în martie 2021. Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel