Palatul Victoria, acoperit de "Cumințenia Pământului"

Un banner de promovare a campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi - 'Cuminţenia Pământului' - a fost amplasat marţi dimineaţă pe faţada Palatului Victoria. 

Pe banner apare imaginea operei de artă, alături de tricolorul românesc şi de adresa site-ului www.brancusiealmeu.ro, pe care sunt publicate detalii despre campania de subscripţie publică pentru achiziţionarea acestei sculpturi.

De asemenea, pe banner este scris mesajul 'Brâncuşi e al tău, aşa cum şi ţara asta e a ta'.

Guvernul şi Ministerul Culturii au lansat oficial, pe 19 mai, campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei 'Cuminţenia Pământului'.

Campania se va derula până pe 30 septembrie.

'Achiziţia operei se va face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern şi e nevoie ca şase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice', a precizat Guvernul, pe 19 mai.

Pe 15 iunie, Guvernul anunţa că a fost strânsă suma de 212.000 de euro în cadrul subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel