Palatul lui Putin, prezentat de Aleksei Navalnîi, ar fi al unui fost partener de judo al președintelui

Palatul lui Putin, prezentat de Aleksei Navalnîi, ar fi al unui fost partener de judo al președintelui. Foto cu caracter ilustrativ.
Palatul lui Putin, prezentat de Aleksei Navalnîi, ar fi al unui fost partener de judo al președintelui. Foto cu caracter ilustrativ.

Un fost partener de judo al lui Vladimir Putin îşi asumă palatul prezentat de opoziţie ca proprietatea preşedintelui.

Omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg a declarat sâmbătă că el este proprietarul palatului din sudul Rusiei despre care opoziţia afirmă că îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Fundaţia anticorupţie a opozantului Aleksei Navalnîi a publicat un material video în care prezintă edificiul opulent ca proprietate a liderului de la Kremlin. Imaginile au fost vizionat online de peste 100 de milioane de ori.

Partenerul de antrenamente al lui Putin



Rotenberg, fost partener de antrenamente de judo al lui Putin, susţine că a cumpărat construcţia acum doi ani. Afaceristul şi-a vândut în 2019 acţiunile la compania de stat Stroigazmontaj, specializată în construcţia de conducte de gaz, pe o sumă estimată de cotidianul economic RBC la circa 75 de miliarde de ruble (990 milioane de dolari). El este unul din magnaţii sancţionaţi de Statele Unite şi alte ţări occidentale după anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014.

"Acum nu va mai fi secret, eu sunt beneficiarul", a afirmat Rotenberg într-o înregistrare video difuzată pe Telegram. "A fost o construcţie destul de complicată, au fost mulţi creditori şi am reuşit să devin beneficiar", a adăugat el, fără a da detalii despre achiziţie şi finanţarea acesteia.

Putin a dezminţit deja că palatul este al lui



Navalnîi se află în arest preventiv din 18 ianuarie, când a revenit în Rusia din Germania, unde fusese tratat după otrăvirea de anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok. El ar putea fi condamnat la câţiva ani de închisoare pentru presupusa încălcare a condiţiilor de eliberare condiţionată după o condamnare anterioară.

Sâmbăta trecută, zeci de mii de ruşi au protestat pe străzile mai multor oraşe împotriva arestării lui Navalnîi; poliţia a efectuat mii de arestări. Susţinătorii disidentului au anunţat pentru duminică noi manifestaţii, pe care autorităţile le consideră ilegale şi au avertizat că le vor reprima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel