EXCLUSIV  Pălărie (USR): De ce amână Iohannis consultările după ce Guvernul Cîțu a căzut

Ştefan Pălărie. Foto: Crişan Andreescu
Ştefan Pălărie. Foto: Crişan Andreescu

Senatorul USR Ştefan Pălărie a spus care ar fi motivele pentru care preşedintele Iohannis a amânat declanşarea consultărilor pentru desemnarea unui nou premier. 

"Cred că a ajuns să fie aproape epopeică, să spunem aşa, reacţia publicului larg după acea postare a preşedintelui ţării. Cred că peste 27.000 de comentarii, grosul lor fiind comentarii negative. De unde au ţâşnit lucrurile astea? Dintr-o realitate foarte simplă: e o disonanţă, o contradicţie în termeni să spui criză şi apoi să spui 'ne vedem săptămâna viitoare'. De aici oamenii cumva au simţit ‚nu se poate, am votat pentru preşedintele acesta, ne dorim un preşedinte mediator, iar dacă este criză, fiecare să-şi facă treaba cât se poate de bine’. Apoi am încercat să mă gândesc de ce o instituţie şi-ar asuma atât de multe înjurături?

De ce să ajungi în situaţia aia? Eu cred că asta a ajutat să cumpere timp, în primul rând pentru colegii din PNL. Cred că este nevoie să se aşeze lucrurile la ei, pentru că orice propunere a unui guvern ar trebui să aibă un număr de voturi din Parlament. Şi înţeleg că lucrurile nu sunt extrem de aşezate în cadrul PNL-ului post-Congres, deşi acel eveniment ar fi trebuit să tranşeze definitiv o nouă structură, o nouă echipă, şi de atunci încolo să mergem cât se poate de aliniaţi, iar în rest eu cred că asta se petrece: e foarte posibil să se mai încerce câştigarea timpului pentru nişte negocieri cu PSD", a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie la emisiunea "Ce se întâmplă?", realizată de Răzvan Dumitrescu la DC News.

VIDEO: 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

"Acum suntem în situaţia de a trebui să găsim o soluţie. Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată. Pandemia, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este Guvernul României. Aşadar, este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature, este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cer maturitate şi responsabilitate", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel