Palada, analiză DEVASTATOARE despre PNL şi alegerile parlamentare: Vor face orice abuz imaginabil!

Mirel Palada. Foto: Agerpres
Mirel Palada. Foto: Agerpres

Mirel Palada face o analiză devastatoare cu privire la motivul pentru care liberalii insistă ca alegerile parlamentare să nu fie amânate sub nicio formă. 

"Încăpățînarea celor de la putere de a ține alegerile parlamentare la termen, în 6 decembrie, este total asemănătoare, pînă la identitate, cu ce s-au chinuit să facă în primăvară, cînd cu alegerile anticipate. Atunci, în ciuda escaladării dezastruoase a crizei Covid, au ținut morțiș să facă alegeri anticipate, convinși fiind că dacă nu le fac atunci, le fuge de sub nas un prilej unic de a se înrădăcina ireversibil la putere.

Aveau toată istoria la picioare. Puteau obține un scor remarcabil, asemănător cu ce obținuse PSD în 2016. În umbra victoriei prezidențiale a lui Iohannis doar cu cîteva luni în urmă, ar fi zdrobit practic orice rezistență.

N-a fost să fie. Ghinion. Lebăda neagră le-a dat un cioc în cap de i-a zăpăcit. Oricît s-au forțat, n-au putut. Știau că dacă nu fac anticipate, tot sprijinul public de care aveau parte atunci va începe vertiginos să se erodeze. Ceea ce s-a și întîmplat", transmite sociologul Mirel Palada.

Palada: Pe zi ce trece se erodează

"La fel și acum. Doar că acum nu mai luptă pentru victoria strălucitoare, ci pur și simplu pentru supraviețuire. Miza acum este și mai mare. Atunci ar fi călărit pur și simplu valul de conformism. Acum e și mai groasă. Pe zi ce trece se erodează. Greșeli peste greșeli, criză peste criză, cazuri peste cazuri, dificultăți economice din ce în ce mai mari.

Dacă nu fac alegeri în 6 decembrie, pînă în primăvară se duc oribil în cap, PNȚ-CD va scrie pe fruntea lor deontoloagă. Rezultatul de la alegerile locale a fost un duș rece premonitoriu.

Oricît s-au străduit să demonizeze PSD-ul, oricît au clamat că acesta este pe moarte, PSD a obținut un scor foarte apropiat de cel al PNL-ului. Doar victoria in extremis din București, obținută prin mijloace absolut îndoielnice, cu tot soiul de civili care și-au băgat degetele în procesul electoral, ce-a mai reușit să atenueze din senzația de înfrîngere a taberei anti-PSD. Altminteri, PSD cu peste 30% suflă în ceafă PNL, iar USR PLUS a obținut un scor jenant, sub 10%, mult sub sondajele pompoase ale civililor de la IMAS", scrie Mirel Palada pe Facebook.

Palada: PNL riscă să nu mai obțină primul loc în ierarhie

"Încă o lună și jumătate de erodare este ca o rană supurîndă pentru ei. PNL riscă să nu mai obțină primul loc în ierarhie, să nu mai aibă pretextul de a clama guvernarea în continuare. Dar asta nu e nimic pe lîngă ce s-ar întîmpla dacă alegerile ar fi amînate în primăvară. De-abia atunci dezastrul ar fi complet. Zilele astea, scrisul biblic lucește pe pereții istoriei politice anti-pesediste. Mene Tekel Fares.

Deja cazurile de Covid au depășit un important prag simbolic, cel de 4000 de cazuri, și e în urcare vertiginoasă. În ritmul ăsta, pînă la mijlocul lui noiembrie le va fi din ce în ce mai greu să ocolească reinstituirea stării de urgență. Toată țara va fi un imens focar – în sincronicitate cu restul Europei. Cum vor justifica organizarea alegerilor parlamentare, cînd sute de oameni deja vor muri în fiecare zi? Pe unde vor scoate cămașa nepriceperii și neputinței și abuzului? Cu ce argumente absurde vor veni să vopsească gardul?

E imperios necesar pentru ei să țină alegerile parlamentare în 6 decembrie, înainte ca ultima fereastră de oportunitate să li se închidă în față. Pentru asta, nu se vor da în lături de la nimic. Drept pentru care vor lăsa orice reținere la o parte și vor acționa brut, brutal, medieval.

Nu vor ține cont de nici o cifră, de nici un semnal de alarmă. Vor ignora orice apel la rațiune. Vor face orice abuz imaginabil. Vor forța orice lege. Vor apăsa pe pedala forței brute și a intimidării și a opresiunii pe față – cum deja au și început s-o facă. Vor călca ad literam pe cadavre. Alegerile se vor ține pe 6 decembrie. Altminteri e dezastru pentru ei. Ghinion", atrage atenţia sociologul Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel