Pakistanul cere convocarea unei reniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situaţiei din Kashmir

[] []

14 aug 2019 / 07:42
Salveaza PDF Comentarii

Pakistanul a cerut marţi ONU să convoace o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate în contextul escaladării tensiunilor între Islamabad şi New Delhi în privinţa statului Jammu şi Kashmir administrat de India, relatează dpa.

'Situaţia prezintă o ameninţare iminentă pentru pacea şi securitatea internaţională', a scris ministrul de externe pakistanez Shah Mehmood Qureshi într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate. În scrisoarea consultată de dpa, Qureshi pretinde că decizia de a revoca statutul special constituţional al Kashmirului pe 5 august a fost 'un mod de a justifica aderarea sa discutabilă la India'.

'Există, de asemenea, un pericol actual ca India să provoace un alt conflict cu Pakistanul pentru a distrage atenţia de la recentele sale acţiuni în statul ocupat Jammu şi Kashmir', a adăugat Qureshi. Guvernul indian a revocat articolul 370 din Constituţia Indiei, care acorda regiunii disputate autonomie, cu excepţia chestiunilor de politică externă, apărare şi comunicaţii. Decizia a împărţit fostul stat Jammu şi Kashmir în două teritorii administrate federal.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26