Pakistanezii care pregăteau atacul, erau studenți prin Erasmus, la Sibiu

cei-doi-pakistanezi-ce-pregateau-un-atentat-in-romania-erau-studenti-la-sibiu
cei-doi-pakistanezi-ce-pregateau-un-atentat-in-romania-erau-studenti-la-sibiu

Cei doi tineri pakistanezi reţinuţi pentru că pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă studiau la Sibiu. Ei veniseră prin bursă Erasmus

Potrivit rectorului Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Ioan Bondrea, Ramzan Muhammad şi Adeel Muhammad nu au creat niciodată probleme universităţii şi erau cunoscuţi ca studenţi silitori. Ramzan era doctorand.

 "Aseară (joi seară) am aflat şi eu şi va trebui să am o informare din partea Serviciului Român de Informaţii. Din partea universităţii, nu avem nimic de declarat pentru că nu am avut niciun fel deevenimente cu aceşti doi studenţi. Şi viza şi tot ceea ce înseamnă selecţie sunt într-un program internaţional. Vizele se dau de către ambasadă, deci noi nu am avut nimic de-a face cu acest lucru. Mă surprinde ce s-a întâmplat, pentru că noi nu aveam niciun fel de probleme cu aceşti doi studenţi, mai ales că unul este la doctorat, iar celălalt a venit de două luni", a declarat Ioan Bondrea, potrivit gândul.info. El a adăugat că Ramzan Muhammad şi Adeel Muhammad au venit în Sibiu cu bursă Erasmus Mundus, iar selecţia lor s-a făcut la nivel european.Mai mult,  rectorul a spus că "mai sunt vreo 20" de studenți din Pakistan.

"Nu ştiu nimic de ei. Nu ştiu dacă trebuie să îmi fac eu acum griji. Nu m-a contactat nimeni. Oricum, eu nu îi cunosc, nu am interacţionat prea mult cu ei. Ştiu că sunt de aici, studenţi, dar nu îi cunosc decât din vedere", a declarat un student pakistanez, pentru Mediafax, potrivit gandul.info.

O studentă din Bangladesh a declarat că îl cunoştea bine pe Ramzan şi că este şocată că acesta este implicat în astfel de acţiuni, însă spune că de la o vreme nu mai locuia în cămin, pentru că se mutase în chirie, unde locuia cu soţia sa.

Pe 5 decembrie, la solicitarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, o instanţă de judecată i-a declarat persoane indezirabile, în România, pe cetăţenii pakistanezi Ramzan Muhammad (30 de ani) şi Adeel Muhammad (19 ani), pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani.

Potrivit comunicatului SRI, cetăţenii străini Ramzan Muhammad şi Adeel Muhammad pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă de către o structură extremistă afiliată ideologic organizaţiei Al-Qaida.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel