Pâinea pe cartelă, limitată de guvern. Familiile siriene sunt în pericol de foamete

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Guvernul sirian a impus noi limite asupra subvențiilor de pâine disponibile pentru fiecare persoană la brutării, punând în pericol de foamete familiile mai numeroase.

Conform The Guardian, sub noul ordin guvernamental, o gospodărire de două persoane are dreptul la un singur pachet de pâine pe zi; o familie de patru persoane are dreptul la două pachete; o familie de șase persoane are dreptul la trei pachete. Însă, familiile de șapte sau mai multe persoane vor fi limitate la patru pachete pe zi, indiferent de numărul persoanelor din casă.

Damascul a impus un sistem „smartcard” la începutul acestui an care trebuie folosit pentru cumpărarea de pâine de la brutăriile de stat. Pentru a cumpăra mai multă pâine, familiile trebuie să folosească piața neagră, unde pachetele sunt de cinci ori mai scumpe decât pe piața legală. „Singura soluție este să mâncăm mai puțin și să folosim orez sau bulgur dacă le găsim. Îmi permit să cumpăr de pe piața neagră doar o singură dată pe săptămână”, a transmis funcționarul public Abu Yasser.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel