Pâinea albă, la fel de periculoasă pentru sănătate ca și zahărul alb. Un studiu nou vine cu date îngrijorătoare

foto: Freepik
foto: Freepik

Indicele glicemic al pâinii este la fel de mare precum cel al zahărului alb.

Pâinea, fie că este preparată din făină albă sau integrală, este un aliment care conține zaharuri cu eliberare lentă în organism, influențând nivelul de zahăr din sânge. Indicele glicemic (IG) evaluează viteza cu care carbohidrații din alimente afectează nivelul de glucoză din sânge după consum.

Se știe că alimentele cu un IG ridicat determină o creștere rapidă a glicemiei, în timp ce cele cu un IG scăzut conduc la o creștere mai treptată și mai controlată a zahărului din sânge. Surprinzător, pâinea poate avea un IG comparabil cu cel al zahărului alb, însă acesta poate varia în funcție de multiple aspecte, precum compoziția carbohidraților și modul de preparare.

Făina albă, "otravă" pentru diabetici

Un studiu recent, desfășurat pe un eșantion de diabetici, a relevat că făina din pâine poate determina o creștere semnificativă a nivelului de glucoză din sânge și o eliberare accentuată de insulină. Aceste efecte pot contribui la riscul de hipoglicemie. De asemenea, zaharurile rapide conținute de pâine pot accelera procesul de îmbătrânire și pot spori susceptibilitatea la afecțiuni precum diabetul și alte boli cronice.

Prin urmare, fiecare felie de pâine poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge și asupra sănătății generale, motiv pentru care experții în nutriție ne recomandă să facem alegeri alimentare conștiente, să consumăm cantități moderare de făinoase și să încercăm să avem o dietă echilibrată pe tot parcursul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel