PAH: Traian Rece, fostul chelner și senator PSD, care a luat ostatic un județ

Traian Rece
Traian Rece

Jurnalistul tulcean Patrick Andre de Hillerin a publicat în Cațavencii un amplu articol despre modul în care un afacerist din zonă, Traian Rece reușește mereu să blocheze proiecte în Delta Dunării, invocând false pretenții și folosindu-se de influența mass media.

Hillerin rezumă trecutul de afacerist și politician a lui Rece și cum a reușit să pună mâna pe o fermă. "În 2003, un fost ospătar de la Athénée Palace, ajuns senator PSD de Constanța, pe filiera revoluționarilor profitori, devine, în urma procesului de privatizare, acționar al SC Agrodelta Sireasa SA, societate comercială care se ocupa cu agricultura în Delta Dunării, pe o parte dintre terenurile desecate pe vremea lui Ceaușescu.

Societatea nu era și proprietara terenurilor pe care-și desfășura activitatea, acestea fiind concesionate, încă din 1998, de la Consiliul Județean Tulcea, în a cărui proprietate se aflau la momentul acela și se află și astăzi. Mai mult, în dosarul de privatizare se specifica foarte clar acest lucru: “SC Agrodelta Sireasa SA își desfășoară activitatea în cadrul Rezervației Biosferei Deltei Dunării, iar terenul agricol pe care îl exploatează împreună cu asociații este concesionat de către SC Agrodelta Sireasa SA de la Consiliul Județean Tulcea, în baza contractelor nr. 61/1998 și 165/1999”, scrie jurnalistul. 

Având în vedere aceste vechi contracte de concesiune, Rece reușește mereu să conteste orice proiect al statului care include terenurile ale cărui proprietar nu este de fapt, ci statul. Instanțele nu îi dau dreptate, însa el face acest joc cu succes, de 15 ani, notează jurnalistul.  

Presa plătită îi promovează interesele

"Traian Rece are la dispoziție fonduri destul de generoase pentru a-și promova interesele în ceea ce el ar numi presă. De-a lungul timpului, Traian Rece a fost lăsat să bată câmpii în emisiunile unor personaje precum Silviu Mănăstire sau Luis Lazarus, iar pretențiile sale nejustificate au fost pe larg prezentate de diverse site-uri, unde e mai puțin importantă informare corectă, cât asigurarea unui cash-flow constant", spune Hillerin.

Și pentru că situația în acest nu se schimbă indiferent de perioada în care se află România, Hillerin concluzionează: "Și, uite-așa, pas cu pas, un parvenit al revoluției din 1989 a făcut trecerea de la a scuipa în mâncarea clienților care nu-i erau pe plac la a scuipa cu boltă în capul unui județ întreg, ale cărui terenuri l-au îmbogățit deja cu asupra de măsură."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel