PAH: Mega subiect pe `dreapta`. De ce se angajează vietnamezi în Tulcea

Jurnalistul Patrick André de Hillerin scrie, pe Facebook-ul său, despre un subiect important din Tulcea, venind și cu explicațiile. 

”E mega subiect pe "dreapta" cu șantierul naval din Tulcea, care nu are încotro și angajează sudori și lăcătuși din Vietnam. Pentru că, ce să vezi, putorile de asistați social din Tulcea nu vor să muncească etc., șamd. În fapt, lucrurile stau cam așa: pe vremuri, la șantierul naval lucrau sudori români. Pe 5-600 de euro pe lună. Pentru că români. În același timp, sudori polonezi, cu calificare similară, lucrau la același șantier naval cu 1.500 de euro pe lună, plus casă și masă.

Acum câțiva ani, pe fondul scăderii prețului petrolului, a scăzut și activitatea la șantierul naval, care produce în special nave ossfshore pentru aprovizionarea platformelor petroliere. Scăzând comenzile, au fost cencediați peste 1.000 de muncitori. Români. După aia au plecat și polonezii. Prețul al petrol a crescut iar, comenzile și-au revenit, e nevoie de oameni. De sudori și de lăcătuși. Doar că românii ăia concediați acum ceva vreme au plecat în străinătate, unde sudează și lăcătușeresc pentru 2-3.000 de euro pe lună. Nu se mai întorc la șantierul naval din Tulcea pentru 500.

[citeste si]

De aia caută ăștia vietnamezi.

Aaa, cică asistații social din Tulcea n-ar vrea să lucreze ca sudori la șantierul naval, preferând să stea în cârciumi etc. Știți banda. Ei bine, nici voi, ca pasageri ai unei nave, n-ați vrea ca la ea să fi lucrat un asistat social care nu știe să sudeze. Pentru că, deși Lucian spune că sudura e un rahat de meserie nu e chirurgie pe creier, ca să nu se poată învăța rapid, nu e chiar așa. Sigur, e ușor să dai aiurea din gură crezând că ai mai pus mâna pe un argument care-ți sprijină teoriile despre asistați social.” a scris jurnalistul Patrick André de Hillerin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel