Pădurea Băneasa se transformă în parc? Primăria Capitalei, precizări

Primăria Capitalei face câteva precizări, după ce un ONG a acuzat că se doreşte transformarea a 50 de hectare din Pădurea Băneasa în parc.

Iată precizările făcute de Primăria Capitalei:

"Primaria Capitalei NU intenţionează să efectueze nici un fel de defrişări în pădurea Baneasa ci doar să realizeze amenajări corespunzătoare încadrării sale iniţiale, din anul 1930.

De asemenea, prin preluarea acestor terenuri, Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să redea bucurestenilor o zonă importantă de recreere, de promenada pietonala si de practicare a activităților sportive. Pentru toate acestea se vor obtine toate avizele de specialitate si se vor respecta conditiile impuse de avizatori, cu afectatarea minima a vegetatiei forestiere.

Concret, terenul Parc Pădurea Băneasa, situat în Aleea Privighetorilor nr. 39-83, sector 1, în suprafață de 572.104 mp, care in prezent este in proprietatea Guvernului Romaniei si administrata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, a apartinut Municipiului București, aceasta fiind cedata cu titlu gratuit in anul 1930, pentru înfrumusețarea imprejurimilor Capitalei, de catre Regele Mihai I al României, în scopul de a fi amenajată ca padure parc pentru Municipiul București.

Subliniem faptul ca, dupa preluarea de catre Primaria Capitalei, padurea Baneasa se va supune in continuare legilor ordinului silvic, care prevede, printre altele, incheierea unui contract de administrare cu un ocol silvic precum si respectarea regimului silvic" se menţionează în comunicatul de presă transmis de Primăria Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel