Pădurar executat în stil mafiot. Mihăilescu, directorul Romsilva: Înregistrăm o violență extremă, de neînțeles. Apelul său

Pădurari. foto: Romsilva - Direcția Silvică Maramureș - FB
Pădurari. foto: Romsilva - Direcția Silvică Maramureș - FB

Un pădurar a fost găsit mort într-o zonă montană din Maramureș, iar directorul Romsilva, George Mihăilescu, care a fost acolo, a oferit cîteva amânunte despre această execuție în stil mafiot.

Pădurarul a prins niște hoți de lemne și a fost executat, miercuri noaptea, cu propria armă de vânătoare, fiind împușcat în spate. George Mihăilescu, director general Romsilva, a fost la locul tragediei și a explicat ce s-a întâmplat:

”Eu am fost acolo! Este un pădurar de 30 de ani, tată a trei copii, păzea o pădure a unor persoane fizice, privată, și a avut informații că niște cetățeni certați cu legea s-au dus să taie acolo. A anunțat colegul, șeful de district, care a sunat la Poliție, la 112, dar între timp, probabil, i-a prins în flagrant și s-a produs o altercație cu ei. I-au luat arma și l-au executat cu propria armă. Când au venit poliția și colegii, el era deja mort într-o vale, foarte aproape de intrarea în pădure”, a spus Mihăilescu.

Din păcate, înregistrăm o violență extremă, de neînțeles și de neacceptat într-o societate modernă. Până la urmă, noi suntem niște slujbași ai pădurii, nu avem a ne certa cu nimenea. Păzim, indiferent cine este proprietarul, că este statul român sau vreun privat ori primărie. E o muncă pe care o facem singuri în pădure și în care avem nevoie și noi de sprijin și ajutor. E foarte greu să vă explic ce am trăit acolo. Am fost acolo. Era un om mare, de peste 1,90 metri, întins pe iarbă lângă pădure ucis de niște hoți. E greu de acceptat într-o societate ca a noastră în care trebuie să dovedim toreranță și înțelepciune”, a mai spus directorul Romsilva, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, joi, dimineața.

”Din informațiile mele, se pare că au fost reținuți doi sau trei indivizi azi noapte, ca posibili făptuitori, dar poliția știe mai bine. Eu fac un apel la toți cei iubesc pădurea: Haideți să o iubim așa cum este ea și să nu mai arătăm numai goliciunea și uscăciunea din ea. Este mult mai frumoasă, verde, chiar dacă s-a mai și greșit”, a completat George Mihăilescu.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, corpul pădurarului a fost găsit aruncat într-o râpă din pădure. Pădurarul era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiuţ. El era căsătorit şi avea trei copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel