Păcurariu ar fi omorât-o pe Mihaela Fulga cu un videoplayer

Dan Păcurariu, bănuit că a ucis-o pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, ar fi luat din casa acesteia bijuterii pe care i le făcuse el cadou şi alte obiecte care l-ar fi putut face suspect, inclusiv un videoplayer care ar putea fi arma crimei, spun procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Anchetatorii bucureşteni care au decis reţinerea profesorului Dan Păcurariu de la Universitatea Hyperion, pe care îl suspectează de uciderea profesoarei de limba chineză Mihaela Fulga, în urmă cu 18 ani, arată în referatul cu propunerea arestării acestuia că din casa femeii au dispărut două categorii de bunuri.

Astfel au dispărut "bunuri care fie proveneau/aveau legătură cu inculpatul Păcurariu Dan" respectiv "lănţişorul şi brăţara din aur, model Bismark - primite de victimă cadou de la inculpat, un telefon mobil marca Bosch - achiziţionat de victimă cu un credit pentru care a girat un student (martorul V. M.) al inculpatului, la insistenţele acestuia din urmă (pentru a o controla mai uşor pe victimă şi pentru a şti tot timpul unde se află aceasta) şi buletinul de identitate al victimei".

Procurorii mai arată că "un autor întâmplător nu ar fi putut face o «selecţie» atât de precisă a bunurilor sustrase, mai ales în contextul în care, aşa cum am arătat anterior, în locuinţă se mai aflau numeroase obiecte de valoare (bijuterii, bani etc.)".

[citeste si]

A doua categorie prezentată este cea a "bunurilor care au fost folosite la comiterea faptei ori puteau constitui probe care să conducă la identificarea autorului" respectiv "un aparat videoplayer AIWA (un corp dur, cu muchii, care, date fiind concluziile expertizei medico-legale, ar fi putut fi folosit la uciderea victimei), cheile de la uşa de acces, un robot telefonic marca Panasonic".

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti notează că Păcurariu "ajunsese să o hărţuiască pe victimă, o urmărea la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă sau chiar îşi punea studenţii să o urmărească".

Aceştia notează că sentimentele suspectului se transformaseră într-o obsesie care l-a împins pe profesor să o omoare pe femeia despre care susţinea mereu că urmează să-i devină soţie.

"Nivelul de exasperare la care ajunsese victima din pricina faptului că era terorizată de către inculpat este reliefat şi de o precizare a martorei F. V., acesta arătând că fiica sa i-a spus la un moment dat că dacă inculpatul nu o va lăsa în pace îl va omorî", mai notează anchetatorii în documentul citat.

Potrivit procurorilor Păcurariu a apelat şi la elevii săi pe care i-ar fi pus să o urmărească pe profesoara Fulga.

Procurorii mai notează că "de-a lungul timpului, începând cu anul 1995, atitudinea victimei Mihaela Fulga faţă de Păcurariu Dan s-a schimbat, aceasta făcând tot posibilul să se îndepărteze tot mai mult de acesta, însă în acelaşi timp păstrând un oarecare contact pentru a beneficia în continuare de influenţa acestuia şi a familiei sale".

Dan Păcurariu a fost reţinut marţi iar joi a fost prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au reuşit să pună cap la cap mai multe probe, unele dintre ele presupunând tehnici moderne de investigaţii, şi l-au identificat pe Dan Păcurariu drept cel care ar fi omorât-o, în iulie 1998 pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, într-o garsonieră din cartierul Titan.

Păcurariu a fost şi în 1998, la câteva zile după crimă, principalul suspect, însă probele strânse de investigatori n-au fost niciodată suficiente pentru punerea lui sub acuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel