Pact PPE-S&D: echipa Juncker nu va fi remaniată

Foto: Comisia Europeană
Foto: Comisia Europeană

Dependența reciprocă între cele mai mari două grupuri din Parlamentul European, PPE și S&D, face improbabilă orice respingere a unui comisar-desemnat din echipa președintelui-ales Jean-Claude Juncker, potrivit Reuters.

Parlamentul European și-a flexat mușchii cerându-i britanicului Jonathan Hill să treacă marți un al doilea examen, pentru a demonstra că este capabil să gestioneze portofoliul serviciilor financiare și bancare.

Aspiranții Cehiei, Ungariei și Franței sunt nevoiți să treacă o probă în scris. Unii membri ai Parlamentului European vociferează față de numirea spaniolui Miguel Canete în funcția de comisar european pentru Schimbări Climatice, acuzându-l pe membrul PPE că familia sa are legături cu industria petrolieră.

O misiune ușoară nu are nici comisarul-desemnat al Sloveniei, fost premier care s-a nominalizat pe sine pentru această funcție după ce a pierdut alegerile.

Presa din Bruxelles: Corina Crețu comisar european, numire incertă. Vice S&D, pentru DC News: E război rece

Însă dependența reciprocă între populari și social-democrați face ca orice respingere majoră să pară improbabilă.

"Cel mai rău scenariu, în care păstrăm toți comisarii nepotriviți în baza unei înțelegeri, nu poate fi exclus", spune Sylvie Goulard, membru al ALDE.

Ea spune că Juncker ar face bine să opereze o rotație de cadre pentru ca nominalizările mai slabe să primească portofolii mai puțin sensibile. "Însă lucrurile nu merge în direcția asta", a punctat ea.

Un înalt oficial european spune că înțelegerile dintre grupurile politice au înlocuit examinarea competenței.

"Nu mai este vorba despre candidatul potrivit. Este un joc politic între partidele din Parlament - luare de ostatici și schimbarea lor", a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel