Pact migrație. Hotărârea guvernului german

Descriere foto:

Potrivit purtătorului de cuvânt Steffen Seibert, executivul german este convins că o provocare globală precum migraţia poate fi soluţionată numai într-o manieră multilaterală şi globală.

Un apel al ministrului german al sănătăţii Jens Spahn ca Berlinul să amâne semnarea 'Pactului global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată' a provocat luni controverse în interiorul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, transmite dpa. ''Toate chestiunile ar trebui să fie discutate şi toate întrebările să primească răspuns, altfel acest lucru se va întoarce împotriva noastră din punct de vedere politic. Dacă este necesar, vom semna mai târziu'', a spus Spahn, care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia CDU.

Apelul său a fost respins fără echivoc de către guvern. ''Guvernul german sprijină acest pact'', a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert. Potrivit acestuia, executivul german este convins că o provocare globală precum migraţia poate fi soluţionată numai într-o manieră multilaterală şi globală.

Controverse în Uniunea Europeană

'Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată' a fost aprobat în iulie acest an de toate cele 193 de state membre ale ONU cu excepţia SUA, ţară care s-a retras anul trecut. Pactul, care urmează să primească votul final în decembrie, abordează chestiuni precum motivaţia migranţilor, modul în care pot fi protejaţi şi integraţi în noi comunităţi.

Documentul a provocat controverse în Uniunea Europeană. Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovenia, Ungaria şi Bulgaria au anunţat că nu intenţionează să semneze acest pact. Pactul urmează să fie supus aprobării la Summitul ONU de la Marrakech (Maroc), din 11-12 decembrie, înainte de a fi adoptat ca rezoluţie oficială de Adunarea Generală a ONU, în ianuarie 2019.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24