Pacienţii vor fi consultaţi fără plată de către medicii de familie încă o săptămână

medici
medici

Medicii de familie au hotărât ca să aplice plata consultaţilor din 14 iunie, sperând că până atunci vor fi rezolvate problemele care le au cu CNAS.

Consultaţiile la medicul de familie se vor plăti începând din 14 iunie, au anunţat azi organizaţiile de profil. Iniţial, aceste servicii ar fi trebuit să fie plătite începând de mâine. Medicii de familie spun că încearcă să susţină funcţionarea cabinetelor până în 14 iunie, în speranţa că până atunci vor fi rezolvate problemele, astfel încât să nu fie obligaţi să îi pună pe pacienţi să plătească pentru consultaţii.

"Iniţial intenţionam să introduce coplată la consultaţie pentru toţi bolnavii începând de joi, însă ne-am gândit să amânăm luarea unei decizii şi să încercăm să ne susţinem singuri cabinetele, în speranţa că până săptămâna viitoare ar putea fi rezolvate problemele", a declarat preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală, Rodica Tănăsescu.

De aceeaşi părere este şi preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, care spune că întrucât nu au putut semna contractul cadru la 1 iunie din cauza divergenţelor cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nu pot scrie reţete compensate şi nici nu pot elibera bilete de trimitere către specialişti.

Pacienţii vor fi consultaţi fără plată de către medicii de familie încă o săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel