Pacienți suspecți de COVID, tratați afară. Arafat, intervine: Nu mai este ca înainte, deschizi ușa de la UPU și intri

Raed Arafat susține că pacienții sunt obligați să aștepte afară deoarece triajul este absolut necesar. Totuși, se fac eforturi pentru a evita aceste situații.

 

Raed Arafat a fost întrebat dacă odată cu răcirea vremii vom mai vedea în continuare imagini cu pacienți consultați sau tratați în curtea spitalelor. Amintim că astăzi a apărut în spațiul public un video de la Spitalului Județean Neamț. Oamenii care au venit la Urgențe ar fi fost ținuți ore în șir afară și tot acolo li s-au recoltat probe de sânge și de urină.

"Acum multe spitale care au corturi de triaj în curte se transformă în containere de triaj ca să poată să le încălzească, să poată oamenii să stea undeva la cald pentru că procesul de triaj trebuie să existe și trebuie să funcționeze. Din păcate nu mai este ca înainte, deschizi ușa de la UPU și intri acolo, trebuie să fii triat înainte, asta este situația în întreaga lume. Există un proces de triaj înainte să intri la UPU, altfel intri și după care ne trezim că ai infectat pe toată lumea sau ai transmis infecția la alții până când cineva se prinde că intri în categoria suspecților COVID. 

Dacă vor fi intra testele rapide pe bază de antigen, în curând sperăm să le avem în unitățile de primiri urgențe, asta va ușura foarte mult munca colegilor pentru că în loc să suspectezi un om, să îl pui să aștepte ore până ai rezultatul, testele care apar acum sunt mai ieftine și dau un rezultat în 15 minute. Dacă astfel de teste vom putea să le avem disponibile, asta va ușura activitatea noastră.", a declarat Raed Arafat în direct la RealitateaPlus. 

VEZI ȘI: VIDEO revoltător. Pacienți suspecți de COVID, tratați sub cerul liber. Analizele, recoltate în curtea spitalului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel