EXCLUSIV  Pacient onco-hematologic, internat în stare gravă după ce i s-a recomandat să nu se vaccineze antigripal. Prof. Dr. Victoria Aramă: Scria negru pe alb / Îi pune viața în pericol / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Prof. Dr. Victoria Aramă, Profesor Universitar, UMF “Carol Davila” București, a participat la conferința cu tema "Informarea susține vaccinarea", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, Știridiaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DCSport, DCNewsTV și RadioDCNews. 

Prof. Dr. Victoria Aramă a vorbit, în cadrul conferinței, despre un caz pe care l-a întâlnit în spitalul la care lucrează. Este vorba despre un pacient cu o boală onco-hematologică căruia i s-a recomandat să nu se vaccineze antigripal, iar acum se află internat în stare gravă. 

„Organizați an de an o conferință pro-vaccin. Ce  mesaje adresați medicilor pentru a-i determina să crească aderența la vaccinare?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Printre preocupările noastre, și mă refer aici la Societatea Română pentru Strategii de Vaccinare și Promovare a Sănătății (SRSVPS) și la Forumul Român Pro – Vaccinare, se numără organizarea unor evenimente educaționale, științifice, pentru colegii din celelalte specialități și cei din boli infecțioase și epidemiologie, pentru a aduce tot timpul în atenția lor noile indicații, noile vaccinuri, dar, în primul rând, pentru a încerca să lansăm mesaje cât mai ferme pro-vaccinare.

Avem foarte mult de lucru pentru educarea, informarea și actualizarea informațiilor în ceea ce privește vaccinurile pentru colegii noștri din alte specialități.

Plec de la un exemplu simplu.

Lucrez într-un spital mare de boli infecțioase, Institutul Național de Boli Infecțioase, și pe secția pe care o conduc, la ora actuală, avem cred 5 saloane cu pacienți cu gripă, toți nevaccinați. Foarte mulți dintre ei sunt pacienți onco-hematologici sau oncologici și am avut o surpriză total neplăcută, dureroasă, ca la unul dintre ei să regăsesc, pe biletul de ieșire dintr-o clinică de hematologie, scris negru pe alb la recomandări: „vaccinarea antigripală este contraindicată".

Acel pacient nu s-a vaccinat antigripal pentru că așa i s-a recomandat, iar acum este internat la Matei Balș cu o  formă severă de gripă care îi pune viața în pericol mai mult decât boala lui onco-hematologică.", a spus Prof. Dr. Victoria Aramă la conferința cu tema "Informarea susține vaccinarea", organizată de DC News Media Group. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel