Pacient cu arsuri grave, transportat de urgență cu o aeronavă MApN

Foto: Facebook / MApN
Foto: Facebook / MApN

O misiune umanitară a unei aeronave a Forţelor Aeriene Române a avut loc astăzi pentru un pacient cu arsuri.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică o nouă misiune umanitară pe ruta Otopeni - Iaşi - Graz - Otopeni, pentru transportul în regim de urgenţă a unui pacient care a suferit arsuri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis Agerpres, aeronava a decolat de la Baza 90 Transport Aerian, în jurul orei 8,00.

Misiune aprobată de Nicolae Ciucă 



Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precizează sursa citată.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale. 

Cine este pacientul 

”Din informațiile deținute, este vorba despre un pacient în vârstă de 19 ani, cu arsură gradele II și III pe 50% suprafață corporală, dar și arsură căi aeriene superioare. Comisia întrunită la nivelul Unității Funcționale de Arși Iași a decis, conform OMS 2063/2020, transfer în Centru de Arsi.

Ca urmare, pacientul a fost transferat pentru că întrunea criteriile de admitere în Centru de arși, motiv pentru care a fost identificat loc liber la Graz, Austria”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel