EXCLUSIV  Păcălelile de 1 aprilie făcute de Val Vâlcu s-au... împlinit! ”A sunat primarul: mă omoară oamenii”

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre păcălelile de 1 aprilie, dar și cum pot deveni acestea realitate.

România a intrat în spațiul Schengen, aerian și maritim, începând din 31 martie, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au analizat, în emisiunea ”Nod în Papură” de la DC News,  ”alegerea” acestei date, care este cu numai o zi înainte de ”Ziua Păcălelilor”. 

”Prima zi de Schengen este și ziua păcălelilor. A căzut bine pe 31 martie”, a spus jurnalistul Val Vâlcu. ”S-a și dorit. Oamenii, în subconștient au și zis: Măcar să o puneți de 1 aprilie”, a completat sociologul Alfred Bulai, 

Cum este un obicei ca pe 1 aprilie să se facă păcăleli, Val Vâlcu l-a provocat pe Bulai, subliniind că ”e aproape o obligație, o îndatorire de serviciu, presa nu rata”. 

”Nu prea mai există păcăleli de astea. Pe vremuri era mai spectaculoasă societatea, erau glume de astea, știi, măcar. În anii '90 erau mai vesele știrile. Cred că voi, în presă, folosiți deja Inteligența Artificială, cred că multe dintre știri sunt făcute de Inteligența Artificială, adică nu au șarm. Și aici, este o chestie de amuzament. Au fost multe glume de astea, în anii '90, prin presă”, a spus Alfred Bulai.

Val Vâlcu: Culmea e că s-au și împlinit

În replică, Val Vâlcu a punctat că va merge să verifice în arhivele presei acelor vremuri, ”mă provoci să merg până la Biblioteca Universității sau până la Biblioteca Națională, am înțeles că acolo e frig, până se încălzește mai e, să mă uit în colecție, la ziarul la care lucram, în '92 sau '93, de 1 aprilie, (...) am făcut trei, tocmai știind că lumea se așteaptă ca pe 1 aprilie, omul o vede pe una și le ia și pe celelalte.

Și era pe politică internă, culmea e că s-au și împlinit. Era că Ion Iliescu și-a luat consilier pe Hurezeanu, care era la Europa Liberă, mi s-a părut gogonată. Dar în 2000 a fost consilierul ui Adrian Năstase. Mai era pe externe, nu o mai țin minte.

Și mai era una pe politică locală, că se face un cartier chinezesc în Voluntari, primarul a dat autorizație. Până a plâns unul la redacție. Dom'le, sunt primarul din Voluntari, că mă omoară sătenii. Mă înconjoară aici, cum de am dat autorizație pentru un cartier chinezesc. Culmea, acolo este Dragonul Roșu astăzi”, a povestit Val Vâlcu.

Citește și: ”Comunismul a descoperit în România o lume spre care astăzi tindem”. Sociologul Bulai: Capitalismul a mers pe ideea că ăla sărac repară, iar omul adevărat cumpără alt produs

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel