EXCLUSIV  Păcăleală cu sucurile fără zahăr, zero calorii. Lygia Alexandrescu, nutriționist: Nu sunt sănătoase

Fotografie de la Czapp Árpád: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ilustra-ie-metal-metalic-de-metal-15561689/
Fotografie de la Czapp Árpád: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ilustra-ie-metal-metalic-de-metal-15561689/

Bei sucuri fără zahăr? Lector Dr. Lygia Alexandrescu a explicat de ce este o mare păcăleală pentru organism.

De multe ori, alegem un suc fără zahăr în ideea de a nu ne face rău. De fapt... este o mare păcăleală. O spune specialistul Lygia Alexandrescu.

„Este o mare păcăleală. A nu stimula insulina atunci când bei ceva fără zahăr, dar care are gust dulce, nu înseamnă că este un lucru sănătos. Atunci când simțim gust dulce în gură, creierul spune: „zahăr”, iar acest lucru înseamnă că avem nevoie de insulină.

Acea stimulare a insulinei prin gustul dulce va conduce mai târziu la aport de grăsimi saturate, la o poftă de dulce care s-a satisfăcut cu ceva ce nu necesită metabolizare pentru că nu va fi niciun fel de glucoză crescută, dar pancreasul simte acel zahăr care a venit, chiar dacă este un zahăr fals.

În ziua în care am băut suc fără zahăr vom simți nevoia să mâncăm sărat, să mâncăm gras. Dacă vrem să bem neapărat un suc, putem alege cu zahăr sau poate cu stevie sau cu zahăr de mesteacăn. Deci nu alegeți îndulcitori cu zero calorii de sinteză!”, a spus nutriționistul Lygia Alexandrescu la DC News și DC Medical.

VEZI ȘI: Gogonele sau roșii cherry? Care sunt mai sănătoase aflăm de la medicul Lygia Alexandrescu: Categoric! Conțin multe vitamine / video - https://www.dcnews.ro/gogonele-sau-rosii-cherry-care-sunt-mai-sanatoase-aflam-de-la-medicul-lygia-alexandrescu-categoric-contin-multe-vitamine-video_905788.html

VEZI ȘI: Cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Aceasta este pâinea reală - https://www.dcnews.ro/cea-mai-buna-paine-lygia-alexandrescu-aceasta-este-painea-reala_905627.html

Ce conține Coca Cola Zero Zahăr

Apă, dioxid de carbon, colorant E 150d, îndulcitori: ciclamați, acesulfam K și aspartam, acidifiant acid fosforic, arome naturale, inclusiv cafeină, corector de aciditate citrați de sodiu. Conține o sursă de fenilalanină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel