Urmărește emisiunea live


PAȘTE 2018: Unde plecăm în vacanță

Românii vor plăti mai puţin în acest an pentru călătoriile către destinaţiile lor preferate de Paşte, plătind pe zboruri cu 16% mai puţin decât anul trecut şi cu 20% mai puţin decât în 2016, se arată într-un studiu momondo.ro.

Potrivit studiului, Roma şi Londra rămân şi în 2018, pentru al treilea an consecutiv, primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate. De asemenea, Paris, Barcelona şi Milano sunt capitalele europene cu o prezenţă constantă în topul preferinţelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani. Datele arată că biletele către capitala londoneză, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017.

'Paştele este o perioadă importantă pentru mulţi, probabil prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit şi a petrece timp cu familia şi cu prietenii. Datele noastre arată că în ultimii trei ani mulţi români s-au bucurat de city break-uri de Paşte, dar observăm interesul crescut de anul acesta pentru destinaţiile turceşti', a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

Interes crescut din partea românilor faţă de oraşul Istanbul

Există, totodată, un interes crescut din partea românilor faţă de oraşul Istanbul. Aflat pentru prima dată între primele 10 destinaţii preferate pentru vacanţa de Paşte, oraşul ocupă în 2018 locul cinci. În ceea ce priveşte costurile, un român cheltuieşte în 2018, în medie, 904 de lei pe biletul de avion pentru vacanţa de Paşte. Scăderea preţurilor la zboruri în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% faţă de anul precedent şi cu 20% faţă de 2017.

[citeste si]

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel