PAȘTE 2017. Rețetă DELICIOASĂ prăjitură Toșca

Prajitura Toșca este tot ceea ce vrem  de la o prajitură. Cu un blat pufos din albușuri cu mac, o delicioasă cremă de vanilie cu unt și un strat de biscuiți însiropați în cafea, prăjitura Toșca nu trebuie să ne lipsească de pe masa de Paște.

Ingredientele pentru rețeta:

Pentru BLATUL CU MAC avem nevoie de:

- 8 albușuri

- 150 g mac

- 200 g zahăr

- 4 linguri făina

- un praf de copt (10 g)

- un praf de sare

Pentru CREMA DE VANILIE:

- 8 gălbenușuri

- 150 g zahăr

- 300 ml lapte

- un plic budincă de vanilie

- 300 g unt (sau margarină)

- un praf de sare

Pentru BLATUL/STRATUL DE BISCUIȚI:

- 24-25 biscuiți petit beurre

- 200 ml cafea/ capucino

Pentru GLAZURĂ:

- 200 g ciocolată cu lapte

- 100 g unt.

Mod de preparare:

Întâi pregătim blatul. Mixăm foarte bine albuşurile cu un praf de sare până încep să capete consistentă, apoi adăugăm puţin câte puţin zahărul. Continuăm să mixăm până când obţinem o bezea tare şi lucioasă. Acum punem macul şi amestecăm delicat, iar la final încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Acoperim o tavă de 25×35 cm cu hârtie de copt (udaţi tavă pentru că hârtia să adere mai bine) şi puneţi compoziţia, nivelând-o bine. Coaceti blatul 25-35 de minute la 180 °C până începe să se rumeneasca uşor. Pentru siguranţă ,faceţi testul cu scobitoarea. În timpul coacerii ,blatul va creşte destul de mult, dar după răcire se va lăsa.

Cât se coace blatul preparăm crema. Într-o crăticioara (e bine să fie antiaderenta), amestecăm foarte bine gălbenuşurile cu un praf de sare şi zahărul până când vom obţine o compoziţie cremoasă şi deschisă la culoare. Apoi încorporăm bine amidonul, turnăm laptele şi punem vasul pe foc. Amestecăm continuu pentru a nu se lipi iar după ce dă în fiert stingem focul. După 5-10 minute punem untul cubuleţe, esenţă de vanilie şi amestecăm până se incorporezază bine.

Lăsăm crema la răcit (pentru a nu face coaja, indicat ar fi să acoperim crăticioara cu staniol). După ce se răcește o turnam peste blat direct în tavă în care l-am copt şi o nivelăm bine.

Pentru glazură topim ciocolata împreună cu untul la foc mic.

Peste stratul de crema aşezăm biscuiţii însiropaţi în cafea, iar apoi punem ultimul strat de glazură. Punem prăjitură la rece câteva ore sau cel mai bine peste noapte şi apoi o tăiem cubuleţe cu un cuţit încălzit.

Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel